2015: Populaire artikelen van Ditisierland.nl!

Het jaar 2015 is omgevlogen! In juni begonnen we met dit blog over Ierland en vorige week plaatsten we al ons 100e blog! Een mooi moment om terug te kijken naar afgelopen jaar en een paar artikelen in het zonnetje te zetten!

Ik steek het hier niet echt onder stoelen of banken: mijn favoriete plekje in Ierland is het dorpje Allihies op het schiereiland Beara. Het is daar zó mooi! De rust, ruimte, de blauwe zee, de groene heuvels, de gekleurde huisjes, de mooie kliffen en, jawel, de kopermijnen die hoog boven het dorpje uittorenen! Over die kopermijnen schreef ik een blog! Ook het mooie Dursey Island, vlakbij Allihies, verdiende een eigen artikel!

De prachtige omgeving van Allihies
De prachtige omgeving van Allihies

Recepten deden het afgelopen jaar erg goed op mijn blog! Met name de Irish Cottage Pie en de Ierse Lemon Meringue Pie waren populair! Goed, het zijn dan ook heerlijke gerechten dus ik kan ze je zeker aanbevelen!

Wandelroutes zijn altijd leuk om te beschrijven in een blog! Je voelt dan bijna weer de Ierse wind, je ruikt haast de zee weer en je ziet zo het pittoreske landschap voor je! Een van mijn favoriete wandeltochten is die naar de vuurtoren van Sheeps Head, aan de prachtige zuidkust van Ierland. Dit is echt een aanrader!

Sheeps head

 

Ook Killarney heeft een schitterende wandeling in petto: bij het relatief onbekende Tomies Wood en de O’Sullivan Cascade kun je wandelen met een schitterend uitzicht op het grote meer van Killarney. Het is hier erg rustig dus wil je het drukke Killarney ontvluchten, dan is dit een uitstekende keuze!

Uitzicht tijdens de wandeling in het Tomies Wood!
Uitzicht tijdens de wandeling in het Tomies Wood!

 

Ik ben zelf heel enthousiast over het maken van fotoblogs! Woorden kunnen nooit voldoende het prachtige Ierse landschap beschrijven maar foto’s zeggen des te meer! Mijn eerste fotoblog was over Mangerton Mountain, waar je fantastisch kunt wandelen. Ook dit ligt vlakbij Killarney en je kunt tot aan de Caha Mountains op Beara kijken. Zo mooi!!

Wandelen op Mangerton Mountain
Wandelen op Mangerton Mountain

Ik ben natuurlijk heel benieuwd welke artikelen jullie het leukst vinden! Fotoblogs, wandelroutes, autoroutes, recepten…wat heeft jouw voorkeur? Dan probeer ik je komend jaar nog meer van dienst te zijn!

Voor nu wens ik jullie graag alle goeds toe voor 2016 en wil jullie graag bedanken voor alle enthousiaste reacties en likes op dit blog!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *