De leukste kerstcadeautjes voor een Ierland-fan!


Het is bijna kerst, een drukke, rommelige periode waarin je je ook nog eens druk moet maken over kerstcadeautjes voor de mensen om je heen. Het is ieder jaar weer een hele opgave wat je nú weer moet bedenken! Heb je iemand in je vrienden- of familiekring die zijn of haar hart een beetje verloren heeft aan Ierland? Dan helpen we je hierbij met een paar tips voor leuke kerstcadeautjes!

Het mooiste cadeau wat je een Ierland-fan kunt geven, is natuurlijk een tripje naar Ierland! Voor de kosten hoef je het niet te laten want bij RyanAir boek je tegenwoordig al een retourticket voor een paar tientjes! En wil je heel creatief uit de hoek komen? Dan is een persoonlijk, op maat gemaakt reisadvies voor Ierland misschien een leuk cadeau?

Maar er is nog veel meer te bedenken!

Cd of dvd

Wat dacht je van een mooie cd met Ierse muziek? Ik kan je absoluut de cd ‘Took a Notion‘ van Brendan O’Sullivan aanbevelen, een duidelijk Iers geluid maar met ook wat andere muziekstijlen er doorheen verweven, waardoor deze cd uitstekend in het gehoor ligt! Heb je een lager budget of zoek je iets traditioneler Iers, dan is een cd van The Dubliners altijd een goede keuze!

Ook de Ierse zangeres Enya heeft zojuist een nieuwe cd uitgebracht: Dark Sky Island. Heerlijke muziek om tijdens de kerstdagen bij weg te dromen!

Ga je liever voor een dvd? Angela’s Ashes is een prachtige Ierse film over het leven in Limerick in de vorige eeuw! Wil je liever iets zoeters, dan is misschien Ryan’s Daughter een goede optie?

ryans_daughter_ver4

Boeken

Boeken over en uit Ierland zijn er natuurlijk in alle soorten en maten. Staat er een reis naar Ierland op de planning, dan is de Trottergids altijd een schot in de roos! Ga je liever voor een reisgids-met-meer-plaatjes, dan kan ik met name de Capitool reisgids aanbevelen.

Zoek je een kerstcadeau voor een vrouw? Dan is een boek van Maeve Binchy een aanrader! Haar boeken hebben een fantastische stijl en beschrijven het idyllische Ierse plattelandsleven tot in detail! Wil je een boek met iets meer inhoud, dan is wellicht The Dubliners een leuk aandenken aan Dublin: een bundel korte verhalen, geschreven door James Joyce.

Ook fotoboeken doen het altijd goed als kerstcadeau. Zo is het boek vol luchtfoto’s van Antonio Attini erg mooi, of het schitterende boek vol zwartwitfoto’s van Giles Norman.

De prachtige zwartwitfoto's van Giles Norman zijn de moeite waard!
De prachtige zwartwitfoto’s van Giles Norman zijn de moeite waard!

Een prachtige sjaal van McNutt

Aan de ruige kust van Donegal vind je McNutt of Donegal, waar je echt prachtige sjaals en andere artikelen kunt kopen. De kwaliteit van de geweven artikelen is echt uitstekend en je hebt hiermee een origineel en prachtig kerstcadeau te pakken. Ik heb zelf sinds kort ook een McNutt sjaal in mijn bezit en hij is echt heerlijk warm!
Het leuke van McNutt of Donegal dat er gratis bezorgd wordt in Europa. Zo kun je iets rechtstreeks uit Ierland bestellen zonder hoge verzendkosten!

Webshop Ursula Celano

Een ontzettend leuke Ierse webshop is die van Ursula Celano. Ze heeft een heel divers aanbod aan producten, allemaal met een Iers tintje. Zelf gebruik ik een notitieboek, versierd met hele leuke Ierse schapen. Als je het ultieme kerstcadeautje hier niet vindt, vind je het nergens!
Haar notitieblokken, kaarten, theedoeken, kussens en andere leuke dingen zijn zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. Iers ten top dus!

Celtic Shop

Omdat een Ierse webshop misschien een wat te lange levertijd heeft, hebben we er ook eentje dichter bij huis gevonden. Bij de Celtic Shop vind je Ierse sieraden en muziekinstrumenten. Zoek je een wel heel bijzonder kerstcadeautje, dan is misschien een echte bodhrán een leuk idee?

Foto op canvas

Ben je wat creatiever en wil je écht een persoonlijk cadeau geven, laat dan een mooie vakantiefoto op canvas afdrukken. Zelf heb ik ooit een foto van Mangerton Mountain op groot formaat laten printen en kijk er al jarenlang met een mengeling van heimwee, trots en tevredenheid tegenaan!

 

Mangerton Mountain is een fotogeniek plekje!
Mangerton Mountain is een fotogeniek plekje!

Hoe dan ook, er is ongetwijfeld iets leuks te vinden! Fijne Kerstdagen alvast!

 

 

2 gedachten over “De leukste kerstcadeautjes voor een Ierland-fan!

  1. Muziek van de Chieftains! The long black veil is een mooie cd waarin ze samenspelen met veel bekende artiesten, zoals Van Morrison, Sinead O’Connor en zelfs the Rolling Stones.
    Mooie Ierse film: Michael Collins, over het afzetten tegen de Engelse overheersing. Of The Commitments, over het leven van een stel jonge muzikanten in Noord Dublin. Komisch maar ook wat bitter.
    Fotoboeken: Ook Peter Cox en Norman Mc Closkey hebben fantastisch mooie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *