Mountain Dew: fantastisch B&B in hartje Killarney

Van welke kant je ook komt, als je het stadje Killarney binnen rijdt, zie je links en rechts de ene na de andere B&B opdoemen. En ook op internet is het nodige te vinden, er staan op Tripadvisor welgeteld 141 B&B’s in Killarney vermeld! Een prestigieus aantal voor zo’n stadje als Killarney, maar het geeft ook de populariteit en het enorm toeristische karakter van dit stadje tussen de meren aan. En geef ál die toeristen eens ongelijk, het is hier ontzettend mooi!

Mountain Dew
Het uitgebreide ontbijtbuffet bij Mountain Dew (foto: Tripadvisor)

Afgelopen zomer streken we neer bij B&B Mountain Dew. Dit gastvrije B&B is gelegen aan Ross Road, die vlakbij het centrum begint en bij Ross Castle eindigt. De locatie is praktisch gezien perfect, op loopafstand van het centrum, maar helaas ontbreekt er een mooi uitzicht, zeker vanuit de kamer die we in de zijvleugel van het gebouw kregen en die op de binnenplaats uitkijkt. Dat is echter ook het enige minpunt wat te bedenken valt want service staat in dit B&B uiterst hoog in het vaandel!

Guestroom
Het begint al bij de guestroom, waar de tafel vol ligt met schalen chocolade, koekjes en andere zoetigheid en waar niet alleen de waterkoker en onnoemelijk veel soorten koffie (cappuccino, espresso, chocolade) aan de gasten ter beschikking staan, maar ook nog een hele tafel met diverse soorten aanmaaklimonade.
In de zomer, als het buiten warm is, loop je vanuit de guestroom zo naar het zitje in de voortuin; ook hiervoor geldt dat het uitzicht niet bijzonder is, maar je zit er wèl erg leuk! Af en toe komen de jaunting cars vanaf Ross Castle langsrijden, wat wel weer een charmant sfeertje geeft!

Ontbijt
Het ontbijt vindt plaats in de knusse ontbijtzaal, waar ook het woord ‘overvloed’ van toepassing is! Niet alleen vanwege de uitgebreide menukaart voor het ontbijt (full Irish breakfast, eieren, pannenkoekjes, alles is mogelijk!), maar ook het enorme buffet langs de zijwand, waar allerlei soorten fruit, yoghurt, cornflakes, sapjes en nog veel meer heerlijkheden uitgestald liggen!


Mountain Dew 2Praktisch
Dit B&B is wat ons betreft echt een pareltje in Killarney! Natuurlijk was het plaatje ècht compleet geweest als er vanuit de kamer een mooi uitzicht was op de meren, waar je in feite niet heel ver bij vandaan bent. Echter, dat zal ongetwijfeld ook de prijs weer opgeschroefd hebben, waar we in juni 2015 slechts € 60,00 voor een double room betaalden. Zeker geen verkeerde prijs voor hartje Killarney!

De B&B beschikt over prima wifi. Onze kamer was niet aan de grote kant, evenmin de badkamer maar wij kwamen ook zonder van tevoren te boeken dus wellicht zijn de andere kamers groter; die indruk kregen we wel toen we even een leegstaande kamer in gluurden.
Er is prima parkeergelegenheid en wie een fiets mee heeft of huurt in het centrum, kan deze veilig stallen in het kleine binnenplaatsje.

Een adresje om te onthouden!

B&B Mountain Dew, 3 Ross Road, Killarney
Tel. +353 6466 33892
Website 

[wpgmza id=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *