Het Matchmaker Festival: Daten op het Ierse platteland!

De komende weken staat het dorp Lisdoonvarna volledig op zijn kop! Dit gewoonlijk slaperige plaatsje aan de westkust van county Clare leeft helemaal op tijdens het jaarlijkse Matchmaker Festival, dat gisteren van start is gegaan en tot 4 oktober duurt! Wie single is én het best met een Ierse lad of lass aan wil leggen, meldt zich in Lisdoonvarna! O ja, naast het daten is er ook nog een gezellig muziekfestival gaande!

Zo’n 40.000 mensen komen per jaar op dit festival af, dat één van de grootste ‘matchmaking’ festivals in Europa is en uit een lange traditie stamt. Om eerlijk te zijn, de meesten komen niet zozeer om een partner te zoeken, maar vooral om een leuk en gezellig weekend te vieren! Je treft niet alleen de Ieren zelf aan maar bezoekers uit vele landen, waaronder veel Amerikanen.

De huidige ‘matchmaker’ is Willie Daly, pubeigenaar en houder van een rijschool. Tijdens het festival is hij te vinden in de Matchmaker Bar, waar hij de wanhopige singles aan elkaar probeert te matchen. Het zal je taak maar zijn…!

Matchmaker Festival_2

 

Muziek en paardenraces
Tijdens de weekenden is er een imposant muziekprogramma! Voortdurend wisselen bands elkaar af, zodat er geen stilte valt in het dorp! En wie aan de weekenden tekort komt, kan altijd nog naar de Midweek Dancing, die elke avond doordeweeks plaatsvindt! In het weekend van 4-6 september vinden er ook nog eens paarden- en ponyraces plaats, waar ook met sulky’s gereden wordt.

Kortom, single of niet…ben je in september in county Clare, breng dan zeker een bezoek aan dit gezellige evenement!
Wees je er wel van bewust dat accommodatie wellicht lastig te vinden is in deze periode!

Tip! Ben je het festival-vieren even moe of wil je tussen twee wilde weekenden ook wat van de omgeving zien? Huur dan eens een fiets in Doolin of Lisdoonvarna om de prachtige kustweg rond The Burren te fietsen! Of bezoek één van de Araneilanden: de stilte daar zal weldadig zijn na een weekend festival!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *