#WhatsUp in augustus: De leukste festivals, concerten en happenings op een rij!

Hoewel augustus alweer vijf dagen geleden begonnen is, lanceren we toch nog graag onze nieuwe rubriek voor de maand augustus! #WhatsUp deze maand? En in de toekomst hopen we jullie keurig de eerste van de maand te informeren over de leukste festivals, evenementen en ‘things to do’ voor de komende maand!

Festivals
Augustus is een echte festivalmaand in Ierland!  Precies vandaag (5 augustus) is de aftrap van het muziekfestival in Feakle, co. Clare, dat maar liefst tot maandag duurt. Tijdens dit festival is er veel aandacht voor de traditionele muziek! Morgen (op 6 augustus) start het Boyne Music Festival, een festival dat gebaseerd is op klassieke muziek. Er zijn masterclasses, workshops en uiteraard veel concerten!

Het Fleadh Cheoil-festival is één van de grootste festivals van Ierland.
Het Fleadh Cheoil-festival is één van de grootste festivals van Ierland.

Zit je iets noordwestelijker, dan kun je het Sligo Summer Festival bezoeken, dat vrijdag en zaterdag (7 en 8 augustus) plaatsvindt. Wees niet bang dat het feestvieren daar zaterdag al stopt want het festival gaat moeiteloos over in het grote Fleadh Cheoil festival, dat dit jaar in Sligo losbarst! Tijdens dit gezellige festival zijn er diverse exposities, er worden wandelingen door Sligo Town georganiseerd, er zijn discussiegroepen, waaronder een groep die de Ierse taal een warm hart toedraagt, er is een kinderfilmfestival, er is een verhalenverteller, er zijn straatartiesten en uiteraard is er veel muziek! Absoluut bezoeken als je in de buurt bent, dit is één van de grootste festivals van Ierland!

Tegelijkertijd vind je in Killorglin, vlakbij Killarney, één van de oudste festivals van Ierland: het Puck Fair Festival. Lees hier waarom het de moeite waard is om dit gezellige festival te bezoeken! De Puck Fair wordt gehouden van 10 tot 12 augustus. Als je daarna de smaak van het festivalvieren te pakken hebt, kun je op 14 augustus alweer aanschuiven bij het Rose of Tralee festival, dat niet zover bij Killorglin vandaan ligt.

Het Kilkenny Arts Festival
Het Kilkenny Arts Festival

Ook Kilkenny is begin augustus gastheer van een festival, het Kilkenny Arts Festival van 7 tot 16 augustus. De nadruk ligt hier op kunst: (klassieke) muziek, theater, dans, literatuur, exposities…je vindt hier de grote namen op het gebied van arts! Bezoek ook de pop-upconcerten in de Secret Garden!  

De meeste grotere festivals worden tijdens de eerste helft van augustus gehouden. Aan het einde van de maand, van 28-30 augustus, is er in Donegal een leuk foodfestival: A Taste of Donegal Food met heel veel demonstraties van topkoks! Zouden ze je ook leren hoe je een overheerlijke cottage pie in elkaar zet?

Het Lisdoonvarna Matchmaker Festival is eigenlijk pas in september, maar de aftrap is al in het laatste weekend van augustus met een Country Weekend. Vrijgezellen (en andere feestvierders), grijp je kans!

Andere evenementen

Paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Killarney Races, die van 19 tot 22 augustus gehouden worden. Zorg dat je oude spijkerbroek thuis laat want de best geklede dame kan nog een diamanten ring winnen t.w.v. € 3.000,–. Zo verdien je snel je vakantie weer terug! De prachtige omgeving zal zeker bijdragen aan het succes van dit evenement!

In Dublin draait de hele maand augustus nog de jubileumshow van de wereldberoemde dansgroep Riverdance! Als je de komende weken in augustus bent, is dit zeker een aanrader!

De Killarney Races worden tegen een schitterend decor gehouden!
De Killarney Races worden tegen een schitterend decor gehouden!

Wat moet er in de koffer?
Augustus is niet per definitie de zonnigste maand in Ierland maar je kunt het uiteraard treffen met heerlijk zomers weer. Dat wordt dus een grote koffer meenemen zodat je je met veel laagjes kunt kleden! Neem zowel een regenjack (een paraplu waait vaak kapot in Ierland), een zonnebril en zonnebrandcrème mee!

Uiteraard is augustus ook een prima maand om de natuur op te zoeken! De hei staat over het algemeen half augustus prachtig in bloei dus probeer zeker ook een tocht door de Wicklow Mountains te rijden!
De avonden zijn niet zo lang meer; rond 9 uur gaat de zon al onder. Maar dat belooft veel goeds voor een gezellige, sfeervolle pubnight!

In Ierland in augustus? We zijn benieuwd naar je ervaringen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *