De leukste adresjes in Dublin!

Wat bepaalt of een stad ‘leuk’ is of niet? Ligt dat alleen aan de bezienswaardigheden? Is er genoeg te zien of niet? Of heeft het ook te maken met de leuke restaurantjes en winkeltjes die in een stad te vinden zijn? Wat ons betreft weegt dat laatste zeker mee! We geven daarom een paar leuke adresjes prijs om in Dublin te eten of te shoppen!

1. Meet & Meat
Bij toeval stuitten we op dit leuke lunchadresje, vlak achter Grafton Street! Hier verkopen ze allerlei sandwiches, wraps, soep en ik kan absoluut hun Cajun Chicken wrap aanbevelen! Het interieur is wat rommelig maar doet toch gezellig aan. Hier vind je toeristen en locals door elkaar heen, wat voor een heel leuk sfeertje zorgt! Sinds de opening in 2014 is dit adresje al in veel foodblogs genoemd en wij begrijpen heel goed waarom!
Meet & Meat vind je op de hoek van Sth William Street and Exchequer Street.

Meet & Meat
Meet & Meat

 

2. Carousel
‘Life’s too short, buy the dress!’ staat er op het begroetende bordje midden in deze vrolijke winkel. En die quote kan je net even het laatste zetje geven om één van hun fleurige jurkjes-in-vintage-stijl te kopen! Wat een leuk winkeltje is dit! Het overgrote deel van het kleurrijke assortiment is kleding, maar je kunt er ook leuke wenskaarten, sieraden en diverse prullaria kopen. “I love Carousel“, zo luidt hun webadres. Well, we love it too!
Carousel zit een paar pandjes naast Meet & Meat in Exchequer Street. 

Carousel
Carousel

 

3. Rosie’s Café
Omdat je tijdens een lang weekend Dublin moeilijk elke dag bij Meet & Meat kunt lunchen, adviseren we je om zeker ook eens een tussenstop te maken bij Rosie’s Café, vlak achter Christchurch Cathedral. In dit leuke eettentje worden heerlijke zelfgemaakte producten verkocht, zoals taarten, sandwiches, wraps, soep en nog veel meer! Leuk is ook het wandje dat als winkeltje ingericht is en waar je diverse culinaire snuisterijen kunt vinden! Leuk adresje!
Rosies Café zit op No. 1 Werburgh Street, op drie minuten lopen van Christchurch Cathedral. 

Rosie's Café
Rosie’s Café

4. Lush
De felle kleurtjes spatten je tegemoet als je bij Lush over de drempel stapt! Dit kleurrijke winkeltje verkoopt allerhande soorten zeep en cosmetica en wat ziet het er mooi uit! Dit winkeltje is echt een visueel hoogstandje en we neuzen hier dan ook graag rond voor leuke cadeautjes (aan onszelf bijvoorbeeld…!)! Lush is een bekende Britse keten, die je in de meeste grotere Engelse steden wel vindt, maar steekt ook de oceaan over naar Dublin en daar zijn we blij mee!
Lush Dublin is gevestigd op Grafton Street, schuin tegenover Trinity University.

Lush Dublin
Lush Dublin


5. O’Donoghues
Deze pub verwierf internationale faam vanwege het regelmatig optreden van de Ierse groep The Dubliners. Tegenwoordig is het een enorm café met diverse zalen, waar ‘s avonds nog steeds livemuziek klinkt! Aan de muur hangen oude foto’s uit de glorietijden van The Dubliners en het is er in de weekenden stampvol met Dubliners, die na hun werk een Guinness komen drinken. Er hangt een gemoedelijke sfeer, ondanks de enorme drukte en je hebt hier al snel een leuke avond!
O’Donoghues zit op 15 Merrion Row; niet te verwarren met O’Donoghues aan Suffolk Street (hoewel je daar ook ongetwijfeld een gezellige avond hebt!)!

O'Donoghues
O’Donoghues

 

Van plan om Dublin te bezoeken? Lees dan ook het blog 10 tips voor een dagje Dublin!

Een gedachte over “De leukste adresjes in Dublin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *