The Old Bank House: een knusse hotspot in Kinsale

Tijdens een enorme storm vluchtten we letterlijk voor de woeste regenbuien het eerste het beste café in. Met nadruk op ´het beste´! Want waar we terechtkwamen was een knus café, waar locals en toeristen zij aan zij zitten aan de kleine tafeltjes en waar versgebakken scones en muffins je verleidelijk toelachen! The Old Bankhouse: een café, een ‘gourmet food store’ en hotel in één!

Old Bank HouseHet feit dat we rondom ons de Ierse tongval horen, geeft aan dat dit leuke plekje niet alleen door toeristen bevolkt wordt. Een uitstekend teken, vinden we zelf! De menukaart biedt genoeg ruimte voor een keuze en na lang wikken en wegen ga ik voor de Sweet Chili Chicken Wrap. De wrap wordt keurig opgediend, wellicht met iets teveel chili (water drinken!), maar is prima te eten. Het bedienend personeel is misschien niet even snel maar wel uiterst vriendelijk.

 

Leuk detail: de meeste gerechten van de kaart zijn met lokale producten vervaardigd! Zo gebruiken ze West-Cork bacon, Tipperary brie, Hegarty’s Ierse cheddar kaas en zelfs hele lokale krab, uit Kinsale!
Het is ook mogelijk om de heerlijke zelfgebakken producten, die op de toonbank uitgestald liggen, mee te nemen.

Kortom, dit vinden we écht een leuk adresje!

Hotel
Wie voor dit mooie plekje in het hart van Kinsale gevallen is, kan gelijk blijven overnachten. Vanuit The Old Bank House loop je zo tegen het idyllische haventje van Kinsale aan; centraler kun je niet zitten!
Let bij het boeken goed op de vele arrangementen die ze voor hotelkamers hebben; dit kan je al snel wat geld schelen! Reken al snel op zo’n € 130,00 per kamer per nacht, soms met een 3-gangendiner inclusief.

The Old Bank House
11 Pearse St
Kinsale, co. Cork
http://www.oldbankhousekinsale.com/

Misschien vind je dit hotelletje wel leuk maar wat aan de prijzige kant. Of ga je liever in een B&B op het platteland. Heb je dan al het blog gelezen over Seafield Farmhouse? Dit is écht een heel leuk plekje, op slechts een kwartiertje rijden van Kinsale!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *