Irish Coffee – Magisch gezellige pubs

Als iets een handelsmerk van Ierland is, dan is het wel de muziek. Soms vraag ik mezelf wel eens af, is er iemand op de wereld die niet vrolijk wordt van Ierse muziek? Denk dat het er maar weinig zijn! De muziek tovert denk ik zelfs op de meest chagrijnige persoon op de wereld nog een kleine glimlach op het gezicht. In een andere ‘Irish Coffee’ wil ik wat verder ingaan op de Ierse muziek en jullie meenemen op een Ierse muziekreis. Ik wil jullie nu graag even overtuigen hoe gezellig een échte Irish pub is. 

Vorig jaar was ik voor de tweede keer in Dublin en merkte ik eigenlijk al meteen dat ik zo snel mogelijk een pub in wilde. Niet omdat ik zin had in een biertje, nou ja ook wel, maar meer omdat ik weer die Ierse sfeer wilde proeven. Ik heb in de tussentijd dat ik niet in Ierland was, echt die muziek en die Ierse sfeer gemist. Natuurlijk kan je ook in Nederland heel fijn een biertje drinken in een pub en het gezellig hebben. Nederland is ook een fijn land, maar toch mis je iets wat ze in Ierland wel hebben.

Het is een combinatie van de muziek, de aankleding van de pub en de Ieren zelf. Wat mij ook erg opvalt, is dat je het op de gekste tijden nog gezellig kunt hebben in zo’n pub. Of je nou gaat om 16.00 uur of om 20.00 uur, het is er altijd gezellig druk. Moeten wij hier in Nederland ook niet gewoon eerder de kroeg in gaan? In plaats van wachten tot 01:00 uur in de nacht en dan de volgende dag helemaal oververmoeid en met een flinke kater wakker worden.

In mijn ogen is het begin van de avond net zo gezellig. Wat vind jij? 🙂

Irish Coffee 1

 

Nu ik het toch over de Ierse pubs heb, kan ik net zo goed ook meteen één van de leukste pubs van Dublin delen met jullie. Vorig jaar ontdekte ik de prachtige pub The Celt. Deze pub is te vinden in Talbot street 81-82. Eigenlijk kun je er niet voorbij lopen, aangezien de Ierse muziek al vanaf buiten je tegemoet komt. In de pub kun je heerlijk eten en in de avond genieten van de meest traditionele Ierse bands. De avond dat ik er was trad er een Ierse familie op. De voetjes gingen al snel van de vloer. Een tip: als je een Ierse pub in Dublin instapt, zorg dat je niks meer die avond gepland hebt, de avond is namelijk sneller voorbij dan je denkt!

‘Irish Coffee’ wordt geschreven door Jesper van der Pol, reisblogger bij Liefde voor Reizen en Ierland-fan! In ‘Irish Coffee’ neemt hij jullie mee op zijn reizen naar Ierland. Reis je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *