Courtneys Bar: een pub zoals een Ierse pub hoort te zijn!

Nergens beleef je het echte Ierland zo intens als in een gezellige Ierse pub waar ze goede livemuziek hebben.
Toch valt het niet altijd even mee om die juiste pub te vinden. Zelfs in een toeristisch dorp als Killarney zijn er veel pubs die duidelijk een laag budget voor hun livemuziek hebben en daardoor artiesten aantrekken die je snel door laten lopen. Bij deze ‘artiesten’ is de kans groot dat ze, als er een groep Amerikanen binnenkomt, de Ierse muziek laten voor wat het is en op Amerikaanse folksongs overstappen.

Courtneys outside

Een pub die het echter absoluut goed begrepen heeft, is Courtneys Bar in Killarney. Een pub, zoals een echte Ierse pub hoort te zijn. Het is goed bereikbaar, het is er warm en altijd gezellig. De muziek is er keer op keer uitstekend en de drankenlijst boven de bar bewonderenswaardig, voor het geval je de Guinness een keer wilt laten staan!

Ook voor alleen-reizigers
Dit is de pub die ook uitstekend bezocht kan worden als je alleen reist. In deze pub merken bezoekers elkaar op en is een praatje al snel gemaakt. Over het algemeen gaan die gesprekjes niet veel verder dan ‘waar kom je vandaan’, ‘hoe vaak ben je in Ierland geweest’ en ‘hoe lang blijf je nog’, maar geef toe, het is heel wat gezelliger dan een avond op je hotelkamer zitten! En zo af en toe tref je de juiste personen en heb je een fantastische avond!


Courtneys Bar zit in Plunkett Street, midden in het centrum van Killarney, schuin tegenover de Aran Sweater Market.

[wpgmza id=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *