In augustus in Dublin? Ga naar Riverdance!

Ben je de komende weken in Dublin? Grijp dan de kans om een optreden van Riverdance mee te maken! Tot 30 augustus draait hun jubileumshow op de planken van het Gaiety Theater in Dublin. Een unieke manier om dit stukje Ierse cultuur te proeven!

Ondanks dat deze tour het 20-jarige jubileum viert, bestaat Riverdance al 21 jaar! In 1994 verzorgden zij het pauzeprogramma van het Europees Songfestival, wat zo’n doorslaand succes was, dat er een volledige show van gemaakt werd! En zo dansen de Ierse lads en lassies al 20 jaar op de ritmische Ierse muziek.

Overigens zijn de Ieren zelf enigszins sceptisch over de shows van Riverdance; naar hun idee heeft het meer met een Hollywood-achtige kunst te maken dan met de echte Ierse cultuur. Maar ik kan uit ervaring zeggen dat een avondje Riverdance toch een leuke extra in je vakantie is!

Tickets zijn verkrijgbaar via Ticketmaster, prijzen variëren van € 20,00 tot € 50,00. 
Het Gaiety Theater is gevestigd in hartje Dublin, bij het Stephens Green Park en Grafton Street in de buurt. 

Een gedachte over “In augustus in Dublin? Ga naar Riverdance!

 1. Tip? In Killarney vorig jaar had onze gids kaartjes bemachtigd voor “Celtic Steps” levende muziek en dans.
  Het was een weergaloze avond en we hebben er intens van genoten.
  Houd “Celtic Steps” in de gaten, want dat is topklasse!
  Muzikanten en dansers namen moeiteloos elkaars plaats in tijdens het programma en het was een adembenemende voorstelling. Sommigen dansen/musiceren op wereldniveau in grote, buitenl. gezelschappen.
  Omdat ik zelf musicus ben met conservatoriumopleiding, is het voor mij heel verfrissend om het muzikale leven van de
  ieren te zien. Niks zwaars, theoretisch en élitairs zoals bij ons, gewoon als kind een fluitje pakken, accordeon of viool, zingen! en proberen maar. En een tijd later speel je met je familie en vrienden mee. Pfff, hoe verfrissend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *