Diamond Hill: Connemara aan je voeten!

Wie graag een stuk wil wandelen dat een prachtig uitzicht oplevert, maar voor wie de Twelve Bens een te grote uitdaging vormen, is de wandeling naar Diamond Hill (Bin Ghuaire) een uitstekende optie! Waar de laagste van de twaalf Ben’s nog 516 meter telt, is Diamond Hill ‘slechts’ 445 meter hoog.

De goed aangegeven route start bij het bezoekerscentrum van het Connemara National Park in Letterfrack. Hoewel een groot deel van de wandeling door veengrond leidt, is dit prima opgelost door bielzen en gravelpaden. Daarna ga je via de westelijke zijde gestaag omhoog naar de top. Natuurlijk bereik je geen top zonder te klimmen dus ook hier moeten zo’n 400 hoogtemeters overwonnen worden maar dan is het uitzicht ook fenomenaal!

Uitzicht over de Twelve Bens vanaf Diamond Hill, Connemara

Achter je liggen de prachtige Ben’s, waar de wolken telkens weer een andere lichtval veroorzaken. Voor je heb je een schitterend uitzicht over de kust met haar vele baaien, inhammen, eilanden en stranden. Zeker als je het geluk hebt dat het zonnetje doorkomt en de zee extra blauw oogt, vergeet je de steile klim direct en heb je prachtig zicht op de eilanden Inishbofin, Inishturk en Inishshark.

Letterfrack
Als je door Letterfrack rijdt, let dan op het voormalige schoolgebouw, rechts op de hoek tegenover The Bards Den. Dit was vroeger de Letterfrack Industrial School, een jongensinstituut waar misbruik en mishandeling door de broerders op grote schaal plaatsvond. Zo’n vijf jaar geleden was er nauwelijks iets over lezen op internet, maar de afgelopen jaren is er een beerput losgetrokken en komen de gruwelijkste verhalen boven tafel. Niet iets waar je aan wilt denken tijdens je vakantie maar wel de intens zwarte vlek op Iers blazoen.

Renvyle Peninsula
Op zoek naar een idyllische overnachting in de buurt van het Connemara National Park? Overweeg dan een nachtje op het Renvyle schiereiland, een ruig en verlaten schiereiland vlakbij Letterfrack. Verlaten stranden, smalle weggetjes en aan het eind nog een oude kasteelruïne waar enkele paarden omheen scharrelen. Wie op zoek is naar rust en stilte, zit hier goed!

Verlaten strand op Renvyle Peninsula
Verlaten strand op Renvyle Peninsula

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *