5 dingen die je niet mag missen in Galway!

Galway is een stadje aan de westkust van Ierland en ligt op de hoogte van Dublin. Het is om deze reden dat een rondreis in Ierland vaak in de buurt van Galway start of eindigt. Vlakbij Galway liggen immers de bekende Cliffs of Moher, de Burren en de prachtige streek Connemara.  Maar is Galway zelf ook de moeite waard? 

Wij vinden van wel! Galway is in onze optiek veel gezelliger en kleurrijker dan het grauwere Limerick. Niet dat er onwijs veel te zien valt in Galway maar het is toch een leuk stadje om even de sfeer van op te snuiven. Welke vijf dingen mag je dan niet missen in Galway?

1. Spanish Arch en de Quays
De Spanish Arch is een oude stadspoort, die al dateert uit 1584! De naam verwijst waarschijnlijk naar de levendige handelsbetrekkingen tussen Spanje en Ierland, waarbij Spaanse schepen in de nabijgelegen haven aanleggen. Tegen het stukje stadsmuur genesteld vind je het Galway City Museum; niet heel bijzonder maar toch leuk om even binnen te lopen.
Neem ook de tijd om langs de Claddagh Quay te lopen, van waar je een prachtig uitzicht op deze Ierse stad hebt!

2. Iets drinken in Quay Street of Kirwans Lane
Quay Street ligt vlak achter het havengebied en is het Temple Bar van Galway! In deze straat vind je de leuke pubs en diverse restaurants. Sla ook zeker het knusse steegje Kirwans Lane niet over. Bezoek hier zeker ‘s avonds een pub om livemuziek te luisteren en nieuwe vrienden op te doen!

3. Shoppen in High Street
Toegegeven, dit is misschien meer een tip voor onze vrouwelijke lezers… Maar de winkelstraat van Galway is zeker leuk om even doorheen te lopen! En misschien kunnen de mannen dan in één van de juwelierszaken rondkijken voor een mooie Claddagh Ring! Deze ring, die in Ierland veel verkocht wordt als souvenir, bestaat uit een gekroond hart tussen twee handen en het verhaal gaat dat de ring haar oorsprong vindt in Claddagh, een vroeger vissersdorpje dat inmiddels aan Galway toegevoegd is.

Galway 1

4. Bezoek Galway Cathedral
Dit enorme gebouw staat hier nog niet eens zo lang. De kathedraal werd 50 jaar geleden gebouwd maar is, ondanks deze recente bouw, toch de moeite waard om eens binnen te lopen. Bekijk ook de 44 meter hoge koepel,
De kathedraal is gebouwd op de plaats waar vroeger de gevangenis van de county Galway stond.

5. Salthill Beach
Op ca. 20 minuutjes lopen vanaf Galway centrum ligt Salthill Beach. Op een zonnige dag perfect om te zwemmen, op een minder zonnige dag lekker om een eind te wandelen en de frisse zeewind op te snuiven.
Natuurlijk, het is niet zo spectaculair als Inch Beach of één van de kleine, verborgen strandjes langs de ruige kliffenkust maar het is toch wel een leuk uitstapje vanuit Galway.

Uitgewandeld? Kies dan één van deze leuke pubs uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *