Fotoblog Mizen: Onbekend maar heel bemind!

De westkust van Ierland is een populaire vakantiestreek, niet in het minst vanwege de schitterende schiereilanden. Elk is weer uniek en een bezoek waard! De Ring of Kerry is verreweg de bekendste (maar niet per se de mooiste!), Dingle een goede tweede.

Mijn favorieten zijn de Ring of Beara maar ook het onbekende schiereiland Mizen! Hier is de natuur nog puur en ongerept, zijn de weggetjes smal, bloeit de fuchsia welig en heb je voortdurend uitzicht op de blauwe zee! Een fotoblog van Mizen!

Het haventje van Schull
Het haventje van Schull

Het kleine haventje van Schull ligt er vredig bij op een doordeweekse dag in juni. Bootjes dobberen op het water, heen en weer gedreven door de wind.

Iets buiten Schull is het Altar Dolmen een prachtige stopplek. Zeker als in juni de bloemen fleurig bloeien, vormen zij een prachtig contrast met het blauwe water op de achtergrond!

Mizen_1

Als we Mizen Head naderen, passeren we eerst nog het schitterende strand van Barleycove. Het is helaas niet warm genoeg om te zwemmen, maar het strand ziet er heel uitnodigend uit. Wie weet, ooit…op een warme dag!

Mizen_2

Bij Mizen Head wordt de kust steeds ruiger en hoger. Aan het einde van dit schiereiland vind je een oud weerstation, waar de golven hoog tegen de rotsen opspatten. Het landschap is verlaten, zeker als je de smalle kustweg terug neemt, waar je alleen maar kunt hopen dat er geen tegenligger aan komt!

Mizen_3

Mizen_4

Maar altijd zijn daar weer de bloemen, die het ruige landschap verzachten. Die Ierland toch een vriendelijke aanblik geeft, al is de zee nog zo ruig en wild! De roze bloemetjes, die dapper hun kopjes in de wind omhoog houden…ze zijn het bewonderen waard!

Mizen_5

 

Heb je Mizen Head bezocht en nog tijd over? Maak dan deze prachtige wandeling naar het vlakbij gelegen Sheeps Head Lighthouse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *