Kylemore Abbey: een prachtige abdij in het groene Connemara!

De foto’s van Kylemore Abbey sieren menig website of reisgids, die toeristen over moet halen om naar Ierland te reizen. En dat is geen toeval! Het prachtige gebouw van de oude abdij levert schitterende vakantiefoto’s op, vooral als je het plaatje schiet vanaf de doorgaande weg, aan de overkant van het meer!

De abdij hoorde in het verleden bij Kylemore Castle, een kasteel dat gebouwd werd voor een Britse arts: Mitchell Henry. In 1920 werd de abdij verkocht aan de Irish Benedictine Nuns. Zij zochten een klooster voor een groep nonnen, die uit hun platgebombardeerde klooster in het Vlaamse Ieper waren gevlucht tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Tot 2010 runden de nonnen hier een internationale kostschool, met name voor welgestelde katholieke meisjes. Het gerucht gaat dat ook Madonna haar dochter Lourdes naar Ierland wilde sturen om in de Kylemore Abbey naar school te gaan!

Het aantal studenten nam de afgelopen jaren echter meer en meer af, tot er nog maar één non over was om les te geven. Dat leidde tot sluiting van de school in 2010.

 

IMG_0090

 

Bezoek
Kylemore Abbey is ook bekend vanwege de prachtige ommuurde Victoriaanse tuin. Er wordt echter nog veel meer gedaan om toeristen een prettige tijd in Kylemore te laten doorbrengen! Op zaterdagen in juni, juli en augustus worden er wandelingen in de heuvels georganiseerd, waarbij ze zelfs Nederlandstalige gidsen aanbieden! Een leuke kans voor wie wat moeite heeft met de Engelse taal, om zo met een gids de prachtige natuur in Connemara te ontdekken! Ook gaan er diverse kortere wandelingen vanuit de abdij door de groene natuur rond het gebouw, fijn om even de benen te strekken!

Breng uiteraard ook een bezoek aan de mooie gotische kerk en maak gebruik van één van de rondleidingen door de abdij. Ook voor kinderen is er genoeg te doen in Kylemore Abbey: er is een speciale ‘Childrens Play Trail’ (wel deels in onderhoud op het moment!)! Er is een restaurant en tea room en uiteraard een winkeltje bij.

Een bezoek aan Kylemore Abbey is niet goedkoop, maar wel de moeite waard! Dit schitterende plekje in de groene natuur van Connemara moet gewoon ontdekt te worden!

Kylemore Abbey bevindt zich iets buiten Letterfrack, Connemara. Entree: € 11,70 voor volwassenen, kinderen tot 10 jaar gratis. Diverse kortingen en familiepakketten.

 

4 gedachten over “Kylemore Abbey: een prachtige abdij in het groene Connemara!

  1. Dit is ook 1 van mijn favoriete gebouwen in Ierland. Vorig jaar heb ik hier een bezoek gebracht. Helaas was de tijd tekort. Ik ga zeker weer terug. De tuin is inderdaad ook prachtig! Het gebouw heeft een hele geschiedenis en zo tragisch het verhaal van Henri Mitchell die zijn vrouw verloor op jonge leeftijd door dysenterie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *