Stedentripexpert Jesper: “Mijn liefde voor Ierland en met name Dublin!”

Al jaren stond Dublin bovenaan mijn lijstje met bestemmingen waar ik snel een keer heen zou willen. Ik was al één keer eerder in Ierland geweest met mijn familie en ben toen in de buurt van Cork geweest, in het plaatsje Killarney. Dit gebied liet mij al het ruwe Ierland zien, want bij de Ring of Kerry rij je langs de prachtige ruwe, groene heuvels gevuld met loslopende schapen. Wat een prachtige tour was dit. Helaas regende het tijdens de tour, maar dat is voor Ierse begrippen heel normaal. Verwacht geen lekker weer als je die kant op gaat. Als je met die instelling naar Ierland gaat komt het helemaal goed!

Een paar jaar na het bezoek aan Killarney wilde ik toch echt een keer Dublin bezoeken. Ik ben zelf echt gek van Ierse pubs en Ierse muziek. Ik was dan ook regelmatig in de Ierse pub Paddy Murphy’s te vinden in Rotterdam. Wat een top avonden heb ik daar beleefd met mijn vrienden. Maar goed, Rotterdam is natuurlijk nog geen Dublin. Om echt de Ierse sferen te kunnen proeven moet je toch echt in het land zelf zijn. Ik ging in de week van Sinterklaas (2014) die kant op met toch wel een hoge verwachting, maar dat is ruimschoots waargemaakt. Dublin heeft mij positief verrast en heeft mij zo enthousiast gemaakt dat ik misschien wel dit jaar weer terug ga, het liefst weer rond de Kerst.

De stad voelt aan als een groot dorp waarin iedereen elkaar kent. Dat is natuurlijk niet zo, maar voor je gevoel praat iedereen met elkaar. We hadden erg geluk met het weer aangezien we 3 dagen zon hadden en een fel blauwe lucht. Het mooie aan de stad is dat het erg gevarieerd is. Je vindt er verschillende katholieke kerken, kastelen, winkels en pubs met prachtige gekleurde gevels. Wij waren er rond de Kerst wat het nog gezelliger maakte. Heel de stad was verlicht en de kerstsfeer was goed aanwezig. Het leukste gedeelte vond ik persoonlijk ‘Temple Bar’. Hier vind je eigenlijk de meeste en bekende pubs van Dublin. Wij zijn verschillende pubs in geweest om overal een beetje de sfeer te kunnen proeven. Echt werkelijk overal vind je wel een livebandje wat zorgt voor gegarandeerd een fijne avond.

Glendalough
Glendalough

Het mooie aan Dublin is ook dat je snel met bijvoorbeeld het OV of een huurauto (wat wij dan hadden) in de mooie natuur bent van Ierland. Wij zijn gereden naar het park Glendalough waar je heerlijk kunt wandelen. Je kunt hier verschillende routes volgen doormiddel van het volgen van een bepaalde kleur. Een bezoek aan Glendalough is echt een aanrader! In het park kom je echt helemaal tot rust en laat de drukke, gezellige stad Dublin even achter je.

Als je ooit naar Dublin wilt, twijfel dan zeker niet. Je kunt, als je goed zoekt, voor 60 euro (retour) al vliegen vanaf Eindhoven met Ryan Air. Een hotel in het centrum kun je ook vinden voor 30 euro per nacht. Je hebt gegarandeerd een fijne vakantie waar je nog lang over zal blijven praten!!

 

Geschreven door Jesper van der Pol, reporter bij reiswebsite ‘Liefde voor Reizen’.
Wil je meer artikelen lezen van Jesper? Kijk dan eens op www.liefdevoorreizen.nl! Of lees het leuke interview dat DitisIerland.nl met Jesper had!

En neem gelijk even de tijd om dit leuke filmpje over Dublin te bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *