Bijzondere B&B’s: Ballinacourty House (co. Tipperary)

Het prachtig gelegen B&B Ballinacourty House in de Glen of Aherlow is bijna niet te vinden zonder goede routebeschrijving. En zelfs mét beschrijving is het nog goed opletten want een afslagje links of rechts is zo gemist. Maar wanneer je de oprit van het B&B (met bijbehorend restaurant en een camping) op rijdt, valt alle stress van een lastige autorit direct van je schouders en kun je genieten van de rust en sereniteit van deze schitterende omgeving!

Het gebouw stamt nog uit de 18e eeuw en is het oorspronkelijke stallencomplex van het in 1922 (tijdens politieke onrusten) bijbehorende verwoeste landhuis, staat als een oude Franse boerderij knus om een binnenplaats gebouwd. De binnenplaats zelf is bestraat met ouderwetse klinkertjes; er bloeien prachtige bloemen en doet weldadig rustig aan. Zeker als het zonnetje schijnt, voel je je alsof je ergens in Zuid-Frankrijk zit!

Binnenplaats van het Ballinacourty House
Binnenplaats van het Ballinacourty House

De ontvangst is hartelijk door de eigenaresse, die je met een enthousiaste woordenstroom een versnelde rondleiding geeft. In de lounge staan relaxte banken en ook hier stapels boeken over de omgeving.
De kamers doen knus en romantisch aan, met een decoratief metselmuurtje en uitstekende bedden.

In een andere vleugel van het gebouw is het gelijknamige restaurant gehuisvest, waar een uitstekend diner voorgezet wordt! Ook het restaurant is stijlvol ingericht en doet knus en gezellig aan.

Glen of Aherlow
De Glen of Aherlow is een schitterende streek, op ca. 10 minuutjes rijden van Tipperary. Vanuit het overwegend vlakke landschap rijzen de hoge heuvels van Aherlow, de Galtees genaamd, op en zijn al van veraf zichtbaar.
Er zijn diverse prachtige wandelingen in deze regio, welke goed gedocumenteerd staan op de website van de streek.

Ook vanuit Dublin is de regio goed bereikbaar; wie een aantal dagen in Dublin verblijft, de Wicklow Mountains reeds heeft bezocht maar toch een dagje het binnenland in wil, is de Glen of Aherlow een prima bestemming.
Deze regio is niet voor niets de ‘Best Inland Holiday Destination in Ireland’-winnaar van de Irish Times. Deze prijs hebben ze zeker verdiend!

Contactgegevens B&B Ballinacourty House:
Tel.  +353 62 56000
Website: www.ballinacourtyhse.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *