Je Ierland-reis is geboekt en nu? 10 tips om je te helpen aftellen!

Je kent het ongetwijfeld wel…wekenlang ben je druk met het plannen en uitstippelen van je reis. Je bezoekt misschien wel de Vakantiebeurs, je struint avond aan avond websites af en wikt en weegt hoe je je reis nu precies in gaat kleden. En dan het magische moment van boeken: dat je dromen ineens realiteit worden! En als je geboekt hebt? Dan val je ineens in een zwart gat!

Want nu hoef je niet meer elke avond de vliegmaatschappijen na te speuren of er aanbiedingen zijn. Je hoeft niet meer te dubben welke regio je gaat bezoeken, of je dat leuke (maar dure) B&B nu wel of niet boekt…nee, nu hoef je alleen nog maar af te tellen tot je reis echt plaatsvindt. Maar wat doe je als dat nog een tijdje duurt? We hebben een paar tips op een rij gezet!

Bezoek een Ierse pub in Nederland
Nergens kom je beter in de stemming dan in een gezellige Ierse pub! De meeste pubs ademen echt het sfeertje uit dat je ook in Ierland tegenkomt, weliswaar zonder de spraakzame Ieren erbij, maar hè, die kom je straks genoeg tegen! Wie in de regio Veluwe woont, kan ik van harte de pub Finnegans in Apeldoorn aanbevelen! Je voelt je hier echt een beetje in Ierland!!

Lees boeken over Ierland
Er zijn veel mooie boeken over Ierland in heel veel genres; er zit vast iets bij wat je aanspreekt!
De as van mijn moeder
– de serie Sister Fidelma
– één van de vele boeken van Maeve Binchy
De Kopermijn, van Daphne du Maurier
Grace o’Malley, van Ann Moore. Dit gaat niet over de beruchte piratenkoningin maar over een fictieve naamgenoot! In dit boek komt echter wel de strijd tussen de Engelsen en de Ieren uitgebreid aan de orde. Niet alleen een mooi boek maar ook een beetje leerzaam!

 

1001004007506790
De boeken van Maeve Binchy nemen je onherroepelijk mee naar het Ierse plattelandsleven!

Lees alle artikelen op dit blog!
Een beetje zelf-reclame mag wel, toch? 🙂
Ditisierland.nl is een beetje tot stand gekomen omdat ik uit ervaring weet hoe heerlijk het is om alles over je toekomstige reis te weten. Om je in te lezen en je te verlekkeren, omdat je binnenkort zelf op al die mooie plekken komt! Gebruik ook de Reisplattegrond om na te gaan welke artikelen er over jouw vakantiestreek geschreven zijn!

Kijk een mooie Ierse film
Reis je naar Dingle, dan kom je helemaal in de stemming met Ryans Daughter. Staat Limerick op je lijstje om te bezoeken, dan is de film Angela’s Ashes (inderdaad, de verfilming van het eerder genoemde boek) een must!
Ook de film ‘Song for a Raggy Boy’ is prachtig, ‘The Quiet Man’ is echt Iers en zo zijn er nog veel meer te bedenken!

Droom weg met prachtige beelden vanuit Dingle in the film Ryans Daughter!
Droom weg met prachtige beelden vanuit Dingle in the film Ryans Daughter!

Kijk mooie Youtubefilmpjes!
Misschien vind je een hele film te lang duren. Dan biedt Youtube uitkomst! Er staan hier talloze filmpjes op van alle regio’s en streken van Ierland. Zoek het gedeelte op waar jij naar toe gaat en verlekker je door de prachtige beelden die vertoond worden! Heb je wel eens het filmpje met de 40 mooiste beelden van Ierland gezien? Aanrader!

Er zijn nog veel meer websites over Ierland
Toegegeven, Ditisierland.nl is het grootste reisblog over Ierland maar er zijn genoeg leuke websites over om doorheen te struinen. Liefde voor Reizen heeft ook Ierland ontdekt en daar veel leuke artikelen over geplaatst. Reishonger is een fijne site met heel veel Ierland-artikelen die je laten watertanden. En last but not least, de website van Tourism Ireland is ook ontzettend compleet! Ben je van plan om de westkust op te zoeken, dan is misschien de site van Wild Atlantic Way iets voor jou?

 

11427711_949847628415797_6012662543842358706_n

 

Leer Gaelic
Eigenlijk kun je in heel Ierland wel terecht met Engels. De Ieren zijn heel behulpzaam en vriendelijk en zullen hun uiterste best doen om een gesprekje met je aan te knopen. Maar wat is er nu leuker om een paar woorden Iers terug te kunnen praten?
Er is een ontzettend leuke (gratis) online Gaelic cursus voor beginners! Helaas is dit het Schotse Gaelic, maar beide talen lijken veel op elkaar dus het is in ieder geval een leuk begin! En staat het niet fantastisch op je CV dat je naast Nederlands, Engels en Duits ook het Gaelic beheerst? 🙂
Er is ook een online cursus Iers Gaelic, die echter iets minder toegankelijk is.
En als je straks in een Gaeltacht belandt, kun jij je tenminste een beetje verstaanbaar maken!

Luister Ierse muziek
Een van de hoogtepunten van een Ierlandreis is wel het bezoek aan een Ierse pub. Je kunt je daar nu alvast goed op voorbereiden, door de bekende Ierse ballads te luisteren. Het beste kun je zoeken op muziek van The Dubliners, want deze nummers zul je in menig pub horen! Ik denk dat ‘Molly Malone‘, ‘Whiskey in the Jar‘ en ‘The Wild Rover‘ de bekendste zijn: zorg dus dat je deze songteksten goed kent!

 

De muzieksessies in de Ierse pubs zijn onvergetelijk!
De muzieksessies in de Ierse pubs zijn onvergetelijk!

Pin foto’s op Pinterest
Op Pinterest kun je een oneindige schat aan foto’s vinden, uiteraard ook van Ierland. Ditisierland.nl heeft een eigen Pinterest-account, waar je al heel veel kunt vinden. Maar zoek je specifiek op een dorp of streek? Via de zoekopdracht kun je ladingen foto’s ophalen van elk stukje Ierland! Heerlijk op de bank met een I-pad of laptop…en maar foto’s scrollen! En vergeet natuurlijk niet te bedenken dat jij daar straks zelf zulke mooie plaatjes schiet!

Gebruik Google Streetview
Ierland is zeer goed vertegenwoordigd in Google Streetview! Dat zorgt er voor dat je nu al een prachtige route samen kunt stellen met behulp van deze beelden. Sleep het Streetviewicoontje naar een willekeurig weggetje op je geplande route in Ierland (bij voorkeur een smal weggetje bij de kust, dat zijn de leukste!) en geniet nu alvast van het prachtige uitzicht dat je daar hebt! Is het geen bizar idee dat je straks in levende lijve over datzelfde weggetje rijdt?!

En bedenk, na het lezen van dit blog ben je alweer een kwartiertje dichter bij je vakantie gekomen! 🙂

Heb jij nog goede tips om af te tellen?!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *