Seafield Farmhouse: B&B met uitzicht op Courtmacsherry Bay

Als je niet goed oplet, rijd je er zo voorbij. Het B&B Seafield Farmhouse staat niet met grote borden langs de weg aangegeven; het kleine bordje zie je pas goed als je er alweer bijna voorbij bent. Toch is dit B&B de moeite waard om de auto voor om te keren! Niet alleen vanwege het schitterende uitzicht over Courtmacsherry Bay, maar ook vanwege de erg vriendelijke ontvangst door Mrs. Eileen Fielding. 

Seafield Farmhouse Kilbrittain Kinsale Courtmacsherry Bay
Voorzijde Seafield Farmhouse

Het begon al toen ik enkele maanden voor onze vakantie een mailtje stuurde, met de vraag of er nog plaats was. Een hartelijke reactie volgde; Eileen verwachtte ons graag! Bij aankomst staat de koffie en thee, met vaak de heerlijke zelfgebakken scones (bij late aankomst ‘s avonds een schaal koekjes) klaar en komt de uiterst sympathieke B&B-houdster er zelf bij zitten om een praatje te maken. Dit zijn de adresjes waar Ierland zich van haar beste kant laat zien!

De locatie is fantastisch, mits je het geen probleem vindt dat je ‘s avonds nog met de auto op pad moet om iets te kunnen eten of drinken. Kinsale ligt ca. 15 kilometer verderop, Timoleague ca. 10. Het gehucht Killbrittain dichterbij (5 km) maar dat stelt weinig voor. Seafield Farmhouse is echter prachtig gelegen aan een landweggetje waar vandaan je over de hele Courtmacsherry Bay uitkijkt. Het landschap er achter is glooiend, met een groene lappendeken waar grazend vee een vredig plaatje compleet maakt.

Het ontbijt in Seafield Farmhouse is uitstekend! Het wordt, tezamen met een gezellig praatje, geserveerd in de ontbijtzaal met grote ramen, waar het schitterende uitzicht over de baai en heuvels alleen geremd wordt door de enorme dennenboom die voor het huis staat.

Helaas ontbrak het ons tijdens ons laatste bezoek aan de tijd om een wandeling op het grote strand van Courtmacsherry te maken maar uit eerdere bezoeken weet ik hoe idyllisch dit grote, lege, verlaten strand is. Vergeet niet om een foto te maken van de oude golfbrekerpaaltjes…dit levert mooie plaatjes op!

 

B&B Seafield Farmhouse
Mrs. Eileen Fielding
Harbour View, Killbrittain
Kinsale, Co. Cork
Tel:+353 (0)23 8849818
Email: info@seafieldfarm.com
Web: www.seafieldfarm.com

Prijs per nacht: 30-35 EUR (per persoon, double room)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *