#WhatsUp in december: wat is er deze maand te doen?

De prachtig gekleurde bladeren zijn inmiddels ook in Ierland van de bomen gevallen en iedereen maakt zich op voor de winter en de kerstperiode! De kerstvakantie is een leuke periode om Ierland te bezoeken. Waarom bezoek je niet één van deze leuke evenementen? Ierland in december!

Net als Engeland, is Ierland er goed in om een leuke sfeer te creëren rond de kersttijd. Door het hele land zijn er activiteiten te vinden, maar om dit blog een beetje leesbaar te houden, zullen we alleen de bekendste plaatsen af gaan.

Christmas_Ireland 2

Dublin
De Ierse hoofdstad is in kersttijd omgetoverd tot een walhalla voor sfeerzoekers! Grafton Street is uiteraard prachtig verlicht! Bezoek je Dublin in de maand december? Dan is het verstandig om even de website Dublin at Christmas te bezoeken, om te zien of één van de vele evenementen je aanspreekt!
In Custom House Quay aan de noordzijde van de Liffey vind je de grote I Believe Christmas Market, dat zeker een bezoek waard is! Verder zijn er heel veel kerstconcerten met Christmas Carols, een leuk sfeertje gegarandeerd!

Cork
In Cork moet je vooral tijdens de weekenden zijn, wanneer het Christmas Festival Glow gehouden wordt. Op de Grand Parade is een kerstmarkt en je kunt een ritje maken in het enorme Ferris Wheel, een reuzenrad waarmee je prachtig uitzicht over de kerstfestiviteiten hebt!

Ook in Cork zijn diverse concerten en kun je ook een uitvoering van de Messiah (Händel) bijwonen!

Een prachtig versierd Cork tijdens festival Glow!
Een prachtig versierd Cork tijdens festival Glow!

Killarney
Ook toeristenstadje Killarney deelt mee in de kerstfestiviteiten! Op het grote parkeerterrein bij de Tourism Info is een gezellige ijsbaan opgezet; bind de schaatsen maar onder!
In Muckross House vind je het Muckross Christmas Magic festival, maar dat is zo populair, dat alle tickets al zijn uitverkocht; volgend jaar dus goed in de gaten houden!

Nog meer sfeer proeven? Boek dan een ritje in één van de jaunting cars, die prachtig versierd zijn als arrenslee… De sneeuw moet je er waarschijnlijk zelf bij denken maar wie weet valt er in december toch een mooi pak sneeuw!

Kortom, genoeg te doen in Killarney!

Limerick
Ook Limerick heeft een ijsbaan opgezet; schaatsen kan op de baan op Arthurs Quay Park, die maar liefst tot 10 januari blijft staan!
De Limerick Milk Market is in kerstsfeer gebracht en zeker een bezoek waard! En heb je King John’s Castle wel eens bezocht? Een middeleeuwse kerstervaring!

Daarnaast is er nog veel meer te doen in Limerick: neem daarom even een kijkje op de speciale website!

Galway – de grootste kerstmarkt?
Voor een leuke kerstmarkt moet je echt naar Galway! Volgens eigen zeggen is dit de grootste en oudste kerstmarkt van Ierland! De kerstmarkt vind je op Eyre Square, met dit jaar de primeur van een tweede markt bij Spanish Arch!

Donegal
Vlakbij het meest noordelijke punt van Ierland op het schiereiland Inishowen, vind je Donegal’s Lapland. De prachtige natuur vormt een bijzonder decor voor de show Santa’s Island, waar het kerstverhaal verteld wordt, Santa door de schoorsteen komt en waar je het huis van de kerstman kunt bezoeken!

Races op 2e Kerstdag
In Ierland kent men niet zozeer het begrip 2e Kerstdag, maar 26 december is hier St. Stephans Day / Boxing Day. Op veel plaatsen worden de bekende paardenraces gehouden, dus grijp je kans om dit stukje Ierse traditie te ervaren!
Bezoek bijvoorbeeld het Christmas Festival op de bekende racebaan Leopardstown, vlakbij Dublin, waar vier dagen paardenraces nog helemaal in kerstsfeer plaatsvinden!

Een besneeuwde Molly Malone zul je niet zo snel tegenkomen!
Een besneeuwde Molly Malone zul je niet zo snel tegenkomen!

Het weer in december
Tja, een pak sneeuw is niet heel gebruikelijk in Ierland vanwege de warme stroming vanuit zee, maar je weet maar nooit! Het zal er besneeuwd prachtig uitzien dus mocht het zover komen, dan zien we graag jullie foto’s tegemoet!
Neem verder dikke kleren en een regenpak mee, dan ben je in ieder geval op koud of nat weer voorbereid!
En wie weet valt het mee en heb je een zonnetje erbij!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *