#WhatsUp in oktober: wat is er deze maand te doen?

De herfst doet nu werkelijk haar intrede maar ook in de oktobermaand is Ierland prachtig om te bezoeken! Hoewel er nu meer toeristen voor een stedentripje Dublin zullen kiezen dan voor een rondrit Ierland, is de natuur in Ierland ook in deze maand weer schitterend! Wat is er verder in oktober te doen in Ierland? 

Voor de Dublin-stedentrippers hebben we diverse blogs online gezet, vol met tips voor deze Ierse hoofdstad! Ook hebben we uiteraard een hele leuke roadtrip voor jullie samengesteld in de prachtige Wicklow Mountains!

Festivals
De meeste festivals zijn in de zomermaanden maar we hebben toch nog een paar leuke evenementen voor jullie gevonden! Momenteel loopt het Cork Folk Festival, dat voor de 36e keer gehouden wordt! Dit festival heeft een sterke focus op de traditionele Ierse muziek en biedt dan ook een veelbelovend programma aan!

Cork Folk Festival 2015

 

Ben je aan de andere kant van het land, dan kun je nog net het slotweekend van het Lisdoonvarna Matchmaking Festival bezoeken!

In Dublin loopt tot en met 10 oktober het Dublin Festival of History. Wie de Ierse geschiedenis op een originele manier wil bestuderen, kan terecht op één van de evenementen van dit festival. Zelf lijkt mij de foto expositie van Ben Fagan over de Ierse opstand 1916-1922 erg mooi!

Vervolgens is het een paar dagen rustig in festivalland, maar eind oktober zijn er meerdere leuke festivals te bezoeken. Van 16 tot 25 oktober wordt in Letterfrack, Connemara, de Sea Week 2015 gehouden. Een leuk, wat kleinschaliger evenement waar tijdens de weekenden een heel divers scala aan activiteiten te bezoeken is. Sla ook de livemuziek-avonden niet over!

Van 23 tot 25 oktober is het Guinness Cork Jazz Festival, een groot, internationaal jazzfestival! Heel Cork wordt tijdens deze dagen overspoeld met jazz en het leuke is, dat de meeste optredens gewoon gratis zijn! Er treden zelfs nog Nederlandse streetbands op! Droom je zelf van een carrière als jazz singer? Op zaterdag 24 en zondag 25 oktober kun je auditie doen en krijg je tips en adviezen van een deskundig panel!

Theater en concerten
Vanaf 8 oktober kun je bij het Abbey Theater in Dublin een backstage-tour boeken. Altijd al benieuwd hoe het er achter de schermen van dit theater uit zag? De rondleiding duurt ca. 1.15 uur.

Van 6 tot 11 oktober wordt in het knusse Gaiety Theater in Dublin het beroemde toneelstuk ‘Dancing at Lughnasa’  opgevoerd. Misschien is het stuk wat lastig te volgen in het Engels maar het is al leuk om het sfeertje hier te proeven!

Dancing at Lughnasa

 

Seizoen voorbij
Het hoogseizoen is nu wel voorbij. Dat houdt in dat veel openingstijden van attracties en bezienswaardigheden veranderen. Prijzen van B&B’s liggen lager dan in de zomermaanden, maar er zijn ook enkele B&B’s die in de wintermaanden geen kamers verhuren. Wees daar dus alert op!

Ook de veerdiensten naar de diverse eilanden hebben soms een winterregeling; check de websites goed voordat je gaat, dat voorkomt een teleurstelling op de kade!

Wat moet er in de koffer?
Hoewel ook oktober in Ierland nog prachtige dagen kan hebben, is het toch verstandig om warme kleding mee te nemen. Een dikke trui en sjaal is geen overbodige luxe! Maar misschien heb je ook nog ergens een hoekje over voor je zonnebril?

Hoewel de heide inmiddels wel ongeveer uitgebloeid moet zijn, zullen de herfstkleuren het land prachtig staan! Neem dus vooral ook je camera mee!
Wist je trouwens dat je voor Ierland een verloopstekker nodig hebt? Ze gebruiken hier het Engelse stopcontact, type G.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *