#WhatsUp in september: wat is er deze maand te doen?

Ondanks dat de zomer al een beetje op haar eind loopt, zijn er nog genoeg toeristen die naar Ierland afreizen in de komende maand! Juni en september zijn namelijk uitstekende maanden voor wie geen rekening met schoolvakanties hoeft te houden. In deze maanden is het weer vaak nog goed, is het minder druk en liggen de prijzen van accommodaties over het algemeen wat lager. Wat is er deze maand in Ierland te doen?

Het Dublin Theater Festival 2014
Het Dublin Theater Festival 2014

We beginnen uiteraard met één van de bekendste Ierse festivals: het Matchmaker Festival in Lisdoonvarna! We schreven hier vorige week al een blog over maar dit drukbezochte festival, dat de hele maand september duurt, is ook zeker een vermelding in dit blog waard! Lisdoonvarna bevindt zich in county Clare, dichtbij de Cliffs of Moher en The Burren, dus prima te combineren met een bezoek aan dit prachtige gebied!

Iets zuidelijker, op het schiereiland Dingle, vindt van 10 tot 13 september het Dingle Tradfest plaats. Hier kun je bijvoorbeeld Riverdance-danseres Siobhan Manson zien optreden! En in de prachtige omgeving van Dingle zal de muziek ongetwijfeld extra mooi tot haar recht komen!

Wie fan is van gitaarmuziek én naar het zuiden van Ierland reist, kan het internationale gitaarfestival in Clonakilty beleven! Het programma, dat van 17 tot 20 september loopt, is nog niet bekend maar wel de namen van de artiesten.

Jazzfans moeten van 25 tot 27 september naar Limerick voor het Limerick Jazz Festival! Er zijn diverse optredens op diverse locaties in de stad, zoals het ‘Hunt Museum’, het Savoy Hotel en Dolan’s Upstairs. Voor sommige optredens is een ticket vereist, andere zijn gratis.

Op 24 september begint het Dublin Theatre Festival, dat maar liefst zal duren tot 11 oktober! Op ruim 20 locaties in Dublin zullen meer dan 350 voorstellingen uit binnen- en buitenland gehouden worden! Check voor het volledige programma en kaartverkoop de website!

Hondenraces in Shelbourne Park, Dublni
Hondenraces in Shelbourne Park, Dublni

Sport
Op zondag 6 september vindt in Croke Park in Dublin de finale van het GAA (Gaelic Football) plaats. Helaas, hoe goed ik ook zocht, het lijkt niet mogelijk om als toerist kaarten te kopen voor dit enorme evenement. Omdat het Gaelic Football zo’n grote plaats in de Ierse sportwereld inneemt, willen we dit evenement toch niet onvermeld laten op deze site!

Bezoek je Dublin en wil je eens wat anders dan elke avond kroegentocht in Temple Bar? Bezoek dan eens één van de hazewindhondenraces in Shelbourne Park. Elke woensdag-, donderdag- en zaterdagavond kun je dit hondenspektakel beleven en zelfs een gokje wagen! Entree is € 10,00.

Theater en concerten
Tijdens de Culture Night op 18 september a.s. kun je in het Abbey Theater in Dublin een blik achter de schermen werpen! Tijdens een rondleiding wordt uitgelegd hoe de diverse kostuums en rekwisieten gemaakt worden. De rondleidingen zijn om 18.30, 19.30 en 20.30 uur. Deze zijn gratis maar er is wel beperkt plaats!

In Limerick wordt op dinsdag 18 september de opera Agrippina van Händel uitgevoerd. Operaliefhebbers kunnen om 20.00 uur terecht in het Lime Tree Theater.

Wat moet er in de koffer?
Het kan flink afkoelen in september, zeker de avonden vallen al vroeg in. Warme kleding is dus over het algemeen geen overbodige luxe! Omdat echter ook de zon zich nog wel regelmatig laat zien, adviseren we ook voor deze maand veel laagjes!
Zwemkleding is waarschijnlijk te positief gedacht, maar je weet maar nooit! Stop het voor de zekerheid gewoon in een hoekje van de koffer!

Neem vooral je wandelschoenen mee want de heide staat in september nog schitterend in bloei! Ook de gele brem en de fuchsia bloeien nog dus een stevige wandeling levert gegarandeerd mooie foto’s van deze bloeiende bloemen op!

Naar Ierland op vakantie in september? We zijn benieuwd naar je ervaringen!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *