Irish Coffee: “Mijn liefde voor Dublin”

Drie keer naar dezelfde stad gaan, ik kon mij het een paar jaar geleden niet voorstellen. Ik hou zelf namelijk enorm van het ontdekken van nieuwe plekken. Voor Dublin heb ik echt een uitzondering gemaakt: bij deze stad zit bij mij géén limiet. De Ierse stad Dublin is lastig te omschrijven, je kunt het beter zelf ervaren. Toch ga ik met deze blog een poging wagen om je mee te nemen naar Dublin en je over te halen om volgend jaar net voor kerst deze sfeervolle stad te bezoeken!

Door Jesper van der Pol

Daar loop ik dan weer, in mijn favoriete Europese stad. Straten vol met lampjes, shoppende Ieren met gevulde tassen voor kerstmis en uit bijna iedere pub klinken de klanken van Ierse muziek. Wat is het fijn om terug te zijn!!

Irish Coffee Jameson
Weer terug in Dublin!

Dit jaar had ik geen planning gemaakt en liet ik mij gewoon verrassen door de gezelligheid en wat op mijn pad terecht kwam. Natuurlijk had ik stiekem wel even wat huiswerk gedaan en gekeken of er tijdens de kerst nog leuke evenementen waren in Dublin. Er is rond de kerst genoeg te beleven: bekijk voor vertrek even goed de evenementenagenda, zodat je voor bepaalde voorstellingen op tijd kaartjes hebt. De kerstmarkten waren er dit weekend helaas niet, maar er was genoeg kerstsfeer in de stad aanwezig, waardoor ik dit totaal niet miste.

Nieuwe dingen ontdekt

Ondanks dat ik zonder echte planning op pad ging heb ik toch ook weer nieuwe dingen ontdekt in Dublin. Zo was ik nooit eerder in The Clarence geweest, het hotel van leadzanger Bono en gitarist The Edge van U2. Ook heb ik op zondagmiddag een kijkje genomen in de Saint Patrick’s Cathedral waar je om 15.00 uur kon genieten van Christmas Carols. Iets wat je een keer in je leven ervaren moet hebben.

Saint Patricks Cathedral

Ook ben ik met de trein richting het kustplaatsje Bray geweest, wat ik niet eerder had gedaan. Bray is een heerlijke plek om even de bruisende stad Dublin achter je te laten en te genieten van de rust en de Ierse natuur. Wandel over de lange boulevard en geniet van de zeelucht en de inwoners van Bray die sporten of de hond aan het uitlaten zijn. Toch is het altijd weer fijn om de trein terug te nemen en thuis te komen in mijn Dublin.

Bray

Gezellige pubs en restaurants

Dublin is een stad die voor jong en oud leuk is om te bezoeken. Zo zijn er veel leuke tours die je kunt doen zoals bijvoorbeeld bij het Guinness Storehouse of Jameson Distillery, maar kun je ook één van de vele musea bezoeken. Als je door de stad loopt kun je genieten van de vele gekleurde gevels en zijn er mooie kerken en kastelen om te bezichtigen.

Waar je ook bent in Dublin er is altijd wel een goed en gezellig restaurant of pub in de buurt. In de kerstperiode zijn de pubs helemaal in kerstsfeer en krijg je het ultieme kerstgevoel. Geniet in de ochtend van een Iers ontbijt met kerstmuziek op de achtergrond en ga in de avond sfeervol dineren en blijf nog even hangen voor de livemuziek. Het zijn dagen die je niet snel meer zult vergeten. Ik heb nu alweer een beetje heimwee en denk dat een vierde keer Dublin voor mij onvermijdelijk is.

Het Clarence Hotel

De Top-10 rond kerst

Als je zelf nog nooit in Dublin bent geweest, wacht dan niet te lang en boek snel je vliegtickets en hotel. Deze mooie stad moet je gewoon gezien en ervaren hebben. Wil je ook rond kerst naar Dublin, dan heb ik speciaal voor jou een leuke top 10 om te doen rond de kerst:

1: Ga kerstshoppen en breng een bezoek aan Arnotts

2: Doe een tour bij Jameson Distillery

3: Ga dineren in The Church

4: Geniet van Christmas Carols in Saint Patrick’s Cathedral

5: Pak de trein richting Bray

Bekijk de volledige top 10! 

 

Jesper van der Pol is reisblogger bij Liefde voor Reizen en schrijft regelmatig over diverse onderwerpen in de rubriek ‘Irish Coffee’. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *