Het TradFest in Temple Bar: Jaarlijks muziekfestijn in Dublin!

Sinds 2006 wordt het TradFest jaarlijks in het Temple Bar District in Dublin gehouden. Grote namen staan op de lijst: dit is een festival dat je niet mag missen! En de schilderachtige omgeving van Temple Bar maakt het TradFest extra bijzonder! Binnenkort is de volgende editie: van 27 tot 31 januari staat Dublin in het teken van het TradFest 2016!

Temple Bar is een wijk, die ik zelf meestal een beetje omzeil als ik in Dublin ben. Natuurlijk zijn de vele pubs erg leuk, maar het toeristengehalte is mij hier net iets te hoog! Maar hoe leuk is het in Temple Bar tijdens het TradFest. De kinderkopjes en oude gevels zorgen ervoor dat het hier extra gezellig is tijdens de festivaldrukte!

 

Tradfest 1

 

Grote namen
Er staan grote namen op het programma van het TradFest! ‘The Dublin Legends’ is een voortzetting van de overbekende band ‘The Dubliners’, die de traditionele Ierse folk music echt op de kaart zette! Zij treden maar liefst drie keer op; tickets zijn gratis maar moeten wel via de website besteld worden. ‘The Fureys’ treden ook regelmatig in Nederland op en is een groep die zeker de moeite waard is om te beluisteren!
En zo zijn er nog veel meer fantastische artiesten te beluisteren tijdens dit mooie festival!
Het TradFest zet met name de Ierse traditionele muziek in de schijnwerpers, al is er ook ruimte voor wat andere muziekstijlen.

Locaties
Zijn de namen al overweldigend, de locaties zeker niet minder! Wat vind je van Dublin Castle, de prachtige Patricks Cathedral, de indrukwekkende City Hall, de Hugh Lane Gallery… Een uitstekende kans om goede muziek te combineren met het bezoeken van deze historische gebouwen in Dublin!

“We invite you to join us, to feel every note. This is more than just trad, we call it Radical Trad.”

Tradfest 2

 

Wees er snel bij…
Accommodatie zal lastig worden in Dublin tijdens dit festival, aangezien Dublin sowieso al met een tekort aan bedden kampt. Wellicht is een locatie in de omgeving een optie?
Ook zijn sommige optredens al uitverkocht, kijk dus snel op de website of het optreden van jouw voorkeur nog beschikbaar is! Tickets moeten echt van tevoren besteld worden; er is een hele kleine kans dat er nog onverkochte plaatsen zijn dus daar zou ik het niet op aan laten komen!

Wil je een bezoek aan het TradFest combineren met een stedentrip Dublin? Lees dan één van onze artikelen over Dublin voor tips en reisadviezen over deze leuke stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *