Recept: Boxty Potato Pancakes

Boxty vindt haar oorsprong in de noordelijke gebieden van Ierland. Het zijn aardappelpannekoekjes die naar keuze gevuld worden met bijvoorbeeld gehakt of groente. Boxty werd oorspronkelijk gegeten op 1 februari, St. Brigids Day.

Er is zelfs een populair rijmpje over de Boxty:
Boxty on the griddle,
Boxty in the pan,
If you can’t make boxty,
You’ll never get a man.

Niet dat de Ierse meisjes daar zo benauwd voor hoefden te zijn want boxty is heel makkelijk te maken!

Ingrediënten:
450 gram aardappels, geschild en in stukjes gesneden
50-75 gram bloem
150 ml melk
Snufje zout
Klontje boter

Bereiding
Maak de aardappels in een blender of keukenmachine helemaal fijn en voeg daarna de bloem en de melk toe. Goed roeren tot het een gladdere massa wordt. Afhankelijk van hoe dik of dun je de pannenkoeken wilt, voeg je melk en bloem toe. Zout voeg je ook naar smaak toe.

Daarna verhit je een klontje boter in de koekenpan en voeg je zoveel van het mengsel toe tot de bodem van de pan bedekt is.

Je bakt de pannenkoekjes ca. 5 minuten aan elke zijde op middelhoog vuur gaar, afhankelijk van de dikte van de pannenkoeken. Je serveert ze met vulling naar keuze!

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *