Beach View B&B Allihies: aan het eind van de Ring of Beara!

Allihies is een klein dorpje, bijna aan het einde van het schiereiland Beara. Wie de Ring of Beara rijdt, komt onherroepelijk door dit idyllische dorp, dat zo’n bijzondere historie heeft! De oude kopermijnen, al jaren niet meer in gebruik, zijn nog steeds te zien in de grijze heuvels boven het dorp en het is haast niet voor te stellen wat voor een bedrijvigheid hier vroeger geweest moet zijn!

Overnachten in Allihies is één van de leukste dingen om te doen in Ierland! Als ik een plek in Ierland uit mocht kiezen om te gaan wonen, zou het Allihies zijn. Het is hier zó mooi! De blauwe zee, de schitterende omgeving, de donkere kliffen…dit is één van de mooiste stukjes van Ierland!

Beach View B&B
Wie een goede overnachtingsplek zoekt in Allihies, kan ik met een gerust hart het Beach View B&B aanraden! Afgelopen jaar overnachtten we hier en daar kregen we geen spijt van! De ontvangst was bijzonder vriendelijk, niet in het minst door het kleine pollewops-hondje dat hier rondloopt en met veel enthousiasme bezoekers ontvangt!

De felgekleurde stoeltjes voor het huis werden dankbaar door ons in gebruik genomen toen de zon doorbrak en we genoten in het zonnetje van het bizar mooie uitzicht! Want Beach View heeft prachtig zicht op Ballydonegan Beach, de zee, de kliffen en de puntige Skellig Islands in de verte.

Ook de kamers zijn prima in orde. Verwacht geen grote slaapzaal met luxe boxsprings, maar wel keurige kamers met eigen douche en toilet. En jawel, eventueel zelfs met zeezicht!

De fleurige stoelen voor het B&B nodigen uit om van het schitterende uitzicht te genieten!
De fleurige stoelen voor het B&B nodigen uit om van het schitterende uitzicht te genieten!

 

Schitterend uitzicht!
Schitterend uitzicht!

 

Locatie
Beach View B&B is iets buiten Allihies gelegen, een minuutje of 10 / 15 lopen naar het dorp. Maar zelfs de wandeling is heerlijk! Je loopt over een rustig weggetje tussen de weilanden naar het kleurrijke dorpje, en vergeet zeker tijdens de wandeling niet te genieten van de schitterende omgeving van Allihies! Straatnamen kent men hier niet, dus om het B&B te vinden, heb je de wegwijzerbordjes nodig óf de routebeschrijving van hun website.

Hoewel ik een fan ben van op de bonnefooi reizen, moet ik bij dit B&B toch aanraden om even één of twee dagen van tevoren te reserveren. Allihies staat niet bekend om haar vele B&B’s, dus het is zaak om de spaarzame accommodaties op tijd te boeken.

In het dorp vind je een mini-supermarkt met een ontzettend vriendelijke eigenaar, die altijd even tijd maakt voor een praatje! Voor pub food en livemuziek kun je terecht in de traditionele O’Neills Bar, de pub midden in het dorp. Op zaterdagavond komen hier de lokale families ook bij elkaar en genieten op de houten banken voor de pub van het avondzonnetje!

 

De prachtige omgeving van Allihies!
De prachtige omgeving van Allihies!

 

Het B&B is een fantastische uitvalsbasis voor een dagje Dursey Island, dat je kunt bereiken via de wiebelige kabelbaan aan het einde van Beara. Ook het ‘hoofdstadje’ van Beara, Castletownbere, met het grotere Bere Island vlakbij, is goed bereikbaar vanuit Allihies: een leuke plek om ‘s avonds te dineren! De vis komt hier bijna vanaf de boot rechtstreeks op je bord, zo vers is het!

Verder kun je prima wandelen en fietsen in de omgeving van Allihies, dus heb je tijd genoeg, maak dan zeker van de gelegenheid gebruik om vanuit Beach View B&B dit Ierse pareltje te ontdekken!

Beach View B&B, gastvrouw Ireen.
Telefoonnr. +353 (0)27 73105. Website: www.beachviewbandb.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *