Hotspot in Dublin: ‘The Pig’s Ear’

Dublin kent tal van leuke adresjes waar je heerlijk kunt eten. Wie voor een budgetmaaltijd gaat, zoekt het beste een pub op waar je voor barfood gaat, zoals bijvoorbeeld de oeroude pub Brazen Head. Maar wie een weekend in Dublin is en graag een avond uitgebreid wil tafelen, kan ik het leuke restaurant ‘The Pig’s Ear’ aanbevelen!

‘The Pig’s Ear’ is heel centraal gelegen aan Nassau Street. Van de buitenkant oogt het restaurant misschien wat minder maar laat je niet daardoor verleiden om door te lopen! Binnen is het er namelijk heel gezellig! Een trap leidt je naar boven, waar er op drie verdiepingen restaurantzalen te vinden zijn. Het ziet er erg gezellig en huiselijk uit, we love it!

De ontvangst is uiterst vriendelijk en ook met het heerlijke brood vooraf scoort dit restaurant veel punten! We hebben een tafeltje aan het raam en hebben vanaf daar mooi zicht op de verlichte sportvelden van Trinity University, dat pal aan de overkant van de weg ligt.

private_hire

Bitterballen
Mijn culinaire avond start met een bordje bitterballen! ‘Crispy Pork Croquettes’: zo staan ze vermeld op de menukaart en dit is een aanrader! Het opgediende bord ziet er mooi uit; op één of andere manier vind ik eten nog beter smaken als het mooi opgediend wordt! Dit zijn niet de bitterballen die je in een Nederlandse kroeg vindt, maar ze zijn véél lekkerder!

De kaart van ‘The Pig’s Ear’ wordt gekenmerkt door veel lokale producten, Ierland heeft wat dat betreft genoeg grondstoffen in huis! Het hoofdgerecht is ontzettend moeilijk kiezen want alles ziet er heerlijk uit. Ik twijfel tussen de Shepherds Pie en de Roasted Chicken, maar ga uiteindelijk toch voor het laatste. Ook dit ziet er weer prachtig uit en smaakt uitstekend!

pigs ear

Verrassend toetje
Van onze groep gaat bijna iedereen voor de cheesecake als toetje. En die wordt wel heel verrassend opgediend! We krijgen allemaal een roodgeblokte zak op tafel waar een klein potje in zit met…cheesecake! En nog overheerlijke cheesecake ook! Ook de andere nagerechten zien er weer prachtig uit en ik ben eigenlijk ook erg benieuwd naar de ‘Brown Bread Icecream’! Een goede reden om hier nog eens terug te komen!

DSC_0021

The Pigs Ear vind je op het adres 4 Nassau Street, Dublin. Goed opletten want je loopt er zo voorbij!
Reserveren is aan te raden; via de website, door te mailen naar info@thepigsear.ie of telefonisch: +353 1 670 3865

(Foto’s afkomstig van website ‘The Pig’s Ear’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *