Irish Coffee: “Mijn vrienden overtuigen om naar Ierland te gaan!”

Steeds vaker heb ik het met vrienden over reizen, aangezien veel van mijn vrienden ook van reizen houden. Soort zoekt soort hé? Tijdens die leuke gesprekken krijg ik vaak de vraag ‘welke reisbestemmingen kan je ons aanraden?’. Al snel komt bij mij Ierland en met name Dublin naar boven. Het is de combinatie van het goedkoop erheen kunnen vliegen en de gegarandeerde gezelligheid.

Door Jesper van der Pol

Ierland is in mijn ogen echt een uniek land, de mensen zijn er super vriendelijk, hebben hun eigen (opvallende) cultuur en het land zelf is machtig mooi. Reden genoeg om die kant op te gaan!

jesper_irish-coffee
Jesper is reisblogger bij Liefde voor Reizen en schrijft onder andere over Ierland!

Zo gingen ook 2 vrienden van mij vorig weekend richting Dublin en omgeving. Ik werd via Whatsapp regelmatig op de hoogte gehouden en al snel werd duidelijk dat ook zij erg enthousiast zijn over Ierland. Met hulp van mijn geschreven blogs en reistips die ik hen stuurde hebben zij op hun eigen manier Dublin ontdekt en de Ierse natuur leren kennen. Voor mij als reisblogger is het erg fijn als je mensen kan enthousiasmeren en ook nog eens helemaal blij terug ziet komen. Dat is eigenlijk dé reden dat ik reisblogs schrijf. Over Ierland kan ik dagelijks schrijven, het is dan ook de bedoeling dat ik volgend jaar weer terug ga om weer andere plekken te gaan ontdekken. Nu al zin in! 

Vraagje: haal jij je vrienden ook wel eens over om naar Ierland te gaan? En lukt dat? 🙂

4 gedachten over “Irish Coffee: “Mijn vrienden overtuigen om naar Ierland te gaan!”

 1. Het lukt niet altijd om iemand over te halen. Er zijn veel mensen die denken dat het hier altijd koud is en regent. Ik woon sinds 4 jaar in Ierland. Ik woon vlakbij Dublin. Ik ben op zich niet zo’n stadsmens, maar Dublin is anders. Het heeft een unieke sfeer. De omgeving van Dublin is zeer mooi!

 2. Dublin is een heerlijke stad en vorige maand was ik er nog! Heb in de “Temple Bar” uit volle borst de Ierse liederen meegezongen en dat was een heerlijke middag! En sinds men over de Liffey een kleine variant van onze Erasmusbrug heeft gebouwd, door dezelfde architect ontworpen, voel ik me als Rotterdammer nog meer op mijn gemak!
  Over het weer kunnen we kort zijn: in Ierland hebben wij in de maand juli veel beter weer gehad dit jaar dan in de Randstad in dezelfde tijd! We hebben in onze vakantie van oost naar west slechts een paar regenbuitjes gehad.
  Toegegeven: als ik naar Ierland ga, pak ik als eerste mijn paraplu en zeiljack in, maar dit jaar en vorig jaar was het écht andersom. En nog een pluspunt: in Ierland regent het nooit lang; een buitje en dan is het weer klaar!

  1. Nog een overeenkomst met mijn stad Rotterdam, is de rivier die dwars door de stad loopt: de Liffey in Dublin en de Maas bij ons. Ieren vertelden me ook, dat er heel lang een tweedeling is geweest in Dublin: aan de Noordkant woonden altijd de mensen met een witteboordenbaan en ev. kapitaal, in het zuiden de arbeiders, die in haven of industrie werkten.
   Ik zei dat het in mijn stad Rotterdam precies hetzelfde was en dat mensen zelden de rivier over gingen, behalve als het nodig was. Ik zie nog meer overeenkomsten: echt mooi vind ik Dublin niet, Rotterdam evenmin, maar dynamisch zijn de steden wel: en ook druk, vies, chaotisch.

 3. Lijkt me helemaal geweldig, om Ierland te ontdekken. Willen we graag deze zomer (als het weer mag) doen. En anders volgend jaar. Wat denk je, kunnen we met 2 volwassenen en 2 pubers op de bonnefooi van Belfast via Coastel Route bovenlangs via oostkant en Connemara en dan oversteken terug naar Belfast? Dus ’s middags rond 15u een B&B zoeken? Of zijn de B&B’s ed allemaal vantevoren al volgeboekt en gereserveerd in julio/augustus…..

  Ben erg benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *