West-Cork Chamber Music Festival – 26 juni t/m 4 juli 2015

In het ruige Ierse landschap komt kamermuziek beter tot haar recht dan waar dan ook! Bantry heeft dat goed begrepen en organiseert dit jaar voor wcm_header_logode 20e maal het West Cork Chamber Music Festival. Het festival vindt plaats op de schitterende locatie van Bantry House en St. Brendans Church en biedt een enorm gevarieerd programma op het gebied van klassieke muziek.

Volgend jaar zal ik jullie eerder attent maken op dit bekende muziekfestival, want veel van de avondconcerten zijn nog uitverkocht. Het moet ook wel een fantastische combinatie zijn: klassieke muziek in de romantische omgeving van Bantry House! Het festival begint op 26 juni met een openingsconcert (uitverkocht) met muziek van Mozart, Doherty en Schubert. Daarna volgt er een week waarop er elke dag een morning talk is, een koffieconcert, en vervolgens concerten om 14.00 uur, 16.00 uur, 20 uur en tenslotte nog een Late Night Concert om 22.30 uur.

Let op! De avondconcerten van 20.00 uur zijn voor een groot deel uitverkocht dus wees er snel bij voor de laatste plaatsen!

West Cork Chamber Music FestivalVoor jonge musici is er de gelegenheid om kennis op te doen bij internationale grote namen dankzij de masterclasses die gedurende deze week gegeven worden en daarnaast is er een Composition Competition for Young Composers.

Bantry House
Dit is een enorm landhuis uit de 18e eeuw. De toenmalige graven van Bantry zwaaiden hier vanaf 1816 de scepter en hebben het huis gedurende deze periode nog uitgebreid. Er zijn prachtige tuinen bij en er is een tearoom, die van dinsdag tot zondag geopend is. Het is nog mogelijk om een afternoon tea te gebruiken in de bibliotheek van het landhuis.
Het is zelfs nog mogelijk om in Bantry House te overnachten want er is een B&B bij (prijzen vanaf € 169,00 per kamer). De recensies over dit B&B zijn stuk voor stuk lovend, zowel de ontvangst als de prachtige kamers (vaak met uitzicht over Bantry Bay) worden geroemd!

Informatie
Het West Cork Chamber Musical heeft een goede website waar het uitgebreide programma op vermeld staat. Daarnaast hebben ze een prachtige brochure uitgebracht die hier te downloaden is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *