Tim O’Shea: “Overal waar mensen luisteren en genieten, is het goed toeven!”

Wie deze zomer in Killarney, Kenmare óf ergens in Duitsland naar Ierse muziek luistert, heeft de kans Tim O’Shea tegen te komen. Deze Ierse gitarist en zanger, geboren en getogen in Killarney, is menig avond in de lokale pubs te vinden en gaat deze zomer ook nog op tournee naar Duitsland. Daar doet hij wat hij het liefste doet: muziek maken! Maar niet alleen in Ierland luistert men graag naar zijn muziek, Tim toert, onder de naam Tim O’Shea and Friends, de hele wereld rond. Ditisierland.nl ging in gesprek met hem. 

“Ieder land heeft een ander soort publiek. Ik kom in verschillende landen met verschillende culturen, waardoor de luisteraars allemaal een andere filosofie en andere waarden hebben. De meeste Europeanen zijn bekend met klassieke muziek, waardoor ze akoestieke muziek en de kunst om een instrument te bespelen, waarderen.”

Elke cd een eigen betekenis
Tim heeft inmiddels ook diverse cd’s uitgebracht. De vraag welke cd en welk nummer het meest voor hem betekent, vindt hij lastig. “Elke cd heeft een bijzondere betekenis en herinnering voor mij. Natuurlijk blijft het uitbrengen van je eerste cd altijd een heel speciaal moment. Latere cd’s zijn Tim O'shea moeilijker om uit te brengen omdat er een standaard gezet is bij je eerste cd. Het nummer ‘One Starry Night’ van de cd ‘Fair Dawning’ vindt bij veel van mijn luisteraars veel weerklank.” Qua muziekinstrumenten heeft Tim vooral een voorkeur voor de combinatie fiddle (viool), doedelzak en de concertina, een soort kleine accordeon, die je in Ierse pubs regelmatig ziet. Ook de bodhrán is favoriet.

Ierland…
Tim houdt van zijn land. Aan de Nederlandse toeristen adviseert hij vooral de kust te bezoeken. “Nederland is een klein land met een grote populatie. De kust moet voor hen prachtig zijn omdat het daar open is met veel ruimte. De counties Kerry, Clare en Galway hebben hen veel te bieden. Er wonen hier in Ierland ook veel Nederlanders die hun thuis hier gevonden hebben.”

 

maar ook Duitsland
“Overal waar mensen luisteren en genieten, is het goed toeven. Maar ik moet toegeven, na bijna 25 jaar concertreeksen in Duitsland heeft ook Duitsland een speciaal plekje in mijn hart”. In september 2015 gaat Tim weer op tournee door ons buurland. “In Duitsland zijn er veel bijzondere historische gebouwen en plaatsen waar ik speel. Ze staan open voor culturen van overzee, omdat cultuur hier zo’n belangrijke plaats in het leven inneemt. In voormalig Oost-Duitsland spelen we voornamelijk voor een Duits publiek, met nagenoeg geen andere nationaliteiten.”

De warme stem van de Ier, in combinatie met de gitaar waar hij moeiteloos jigs en reels uit tovert, is de moeite waard om naar te luisteren en, mocht je hem in één van de pubs in Kerry horen spelen, levert dit je gegarandeerd een onvergetelijke avond op!

Tim O’Shea & Friends
Op de website van Tim O’Shea & Friends kun je de agenda van Tim vinden. Ook is het hier mogelijk om cd’s te bestellen.

Op Youtube staat een filmpje, gemaakt tijdens een tournee naar Chicago:

 

2 gedachten over “Tim O’Shea: “Overal waar mensen luisteren en genieten, is het goed toeven!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *