De mooiste plekjes van Ierland op je scherm!

Tegenwoordig is Google Streetview een uitstekend middel om je vakantiebestemming alvast te bekijken. Of om gewoon weg te kwijlen bij mooie weggetjes en prachtige uitzichtpunten. Maar de Streetview-auto stopt, waar jij juist nog even door zou willen klikken. Goed nieuws, daar komt binnenkort verandering in!

De meest verlaten gebieden van Ierland zijn niet op Streetview te bekijken.
De meest verlaten gebieden van Ierland zijn niet op Streetview te bekijken.

De komende drie maanden zal de ‘Google Trekker’ met camera op zijn rug door de meest verlaten gebieden van Ierland wandelen, om zo het mooiste van Ierland op de kaart te zetten. Hij zal juist die plekken filmen waar de auto niet kon komen: het mooiste van Ierland dus! En niet alleen de verlaten gebieden worden meegenomen, ook de highlights van historisch Ierland worden gefilmd, zoals de smalle straatjes van middeleeuwse stadjes, de parken rond oude landhuizen en bezienswaardigheden als Newgrange. Tenslotte komt ook Dublin en omgeving aan de beurt, zoals de prachtige klifwandeling bij Howth.

“Zes van de tien toeristen die naar Ierland komen, noemen het internet als belangrijke invloed op hun keuze voor Ierland als reisbestemming. Driekwart van de bezoekers vertellen dat ze internet gebruiken om hun reisschema te plannen. Het gebruik van Google Trekker is daarom een welkome aanvulling op Fáilte Irelands gebruik van digitale en sociale media om Ierland te promoten.”

We zijn heel benieuwd wat de Google Trekker er van gaat maken. Blijf dus Streetview in de gaten houden het komende jaar!

 

Bron: Failte Ireland: “Fáilte Ireland and Google partner to put Ireland on the map”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *