Interview met Liefde voor Reizen-reporter Jesper

Er zijn veel reiswebsites en reisblogs waar je terecht kunt voor informatie over jouw vakantieland. Een hele leuke site is de website van Liefde voor Reizen. Een heel team reisexperts schrijft hier de site vol met tips en verslagen. Stedentripexpert Jesper van der Pol is één van hen. Ditisierland.nl ging met hem in gesprek!

1. Wat zijn de drie leukste steden die je bezocht hebt? 
De 3 leukste steden die ik tot nu toe bezocht heb waren zonder enige twijfel Dublin, Sydney & Valencia!
Alledrie een geheel eigen stad met bijzondere hotspots, mensen en sfeer.

 

2. Wat is jouw manier van een stad ontdekken (qua voorbereiding en ter plekke)?
Als ik naar een (wereld)stad ga bereid ik me eerst in grote lijnen voor. Wat heeft de stad allemaal te bieden qua bezienswaardigheden en wat zijn de beste mogelijkheden als het gaat om vervoer. Sommige steden kun je namelijk goed te voet doen en bij andere steden is een metro of Hop-on Hop-off bus weer ideaal. Ik stippel eigenlijk nooit de gehele dagplanning uit, maar weet wel ongeveer wat ik in die dagen gezien wil hebben. Het is per dag vaak bekijken wat het weer doet en hoe je je zelf voelt. Waar heb ik zin in en wat wil ik gezien hebben vandaag?

 

3. Wat is het raarste wat je ooit tijdens een reis meegemaakt hebt? 
Oeh, das een lastige! Ik maak regelmatig wel gekke dingen mee, maar wat is nou echt de topper… Ik denk dan toch dat ik een paar situaties in Indonesië moet kiezen. Indonesië is echt een fantastisch land met hele lieve mensen. Alleen kom je soms in situaties terecht waar je later echt hard om moet lachen. Bijvoorbeeld dat je in een stad opeens een omaatje ziet poepen in de bosjes of dat je een supermarkt in komt en dat al het personeel je maar blijft aankijken en volgen. Voor Indonesiërs zijn Hollanders bijzondere mensen, wij zijn namelijk lang, blank en praten raar 😉

 

4. Wat staat er voor het komende jaar allemaal op de planning?
Ik ga sowieso dit jaar nog naar Berlijn & Parijs. Ook zou ik heel graag nog naar Dublin willen dit jaar. Ik heb nog steeds heimwee naar Dublin en Ierland in het bijzonder! Volgend jaar zou ik graag weer terug willen naar Australië.

 

5. Wat zijn de voor- en nadelen van een stad bezoeken als blogger ipv ‘gewoon’ een toerist?
Als blogger let je meer op details en verplaats je je nog meer in de toerist zelf. Je wilt uiteindelijk een zo goed mogelijk beeld geven van de reis die je hebt gemaakt. Wij van Liefde Voor Reizen vinden het ook echt belangrijk dat niet alleen de voordelen van een land of stad aan bod komen maar dat je ook eerlijk toegeeft wat minder goed ging tijdens een reis. Ik denk dat onze volgers daar meer aan hebben dan alleen maar positieve artikelen.

 

6. Welke drie landen staan bovenaan jouw ‘bucket list’? 
IJsland, Nieuw-Zeeland en Japan!

 

7. Wat missen de reizigers die ‘Liefde voor Reizen’ niet volgen? 
Reizigers die ons niet volgen missen eerlijke blogs, budgettips en bijzondere reisberichten. Wij willen graag met het vaste team wat we nu hebben de reiziger iets meegeven wat later toegepast kan worden bij een volgende reis die zij gaan maken. Ook voor een eerlijk (reis)advies kun je bij ons terecht!

 

Wil je meer van Jesper lezen? Hij heeft ons pas ook verteld over zijn leuke citytrip naar Dublin!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *