#WhatsUp in november: wat is er deze maand te doen?

Ook in Ierland is de herfst aangebroken! Afgelopen week was ik in Dublin en in de parken waren de bomen al prachtig verkleurd! We hadden er zowaar nog een beetje een zonnetje bij en dan is Ierland in de herfst best heel aardig! Ierland in november! 

Ik ben de Wicklow mountains niet in geweest maar wat zal het daar ook prachtig zijn in de herfst! Of bijvoorbeeld in het schitterende Glenveagh National Park in Donegal: ik zou graag even de overstap maken om er naar te kijken! Of de bossen rond Killarney, het uitzicht vanaf Mangerton Mountain

Prachtige herfstbeelden in Phoenix Park
Prachtige herfstkleuren in Phoenix Park

Kerststemming
Eerlijk is eerlijk, het festivalseizoen is wel een beetje voorbij. Wie het Ierse accent een beetje machtig is, kan misschien voor een avondje plezier naar een improvisatiefestival in Dublin, dat van 15 tot 21 november gehouden wordt. Maar verder is het wat magertjes in festivalland. Wat wèl leuk is, is dat er vanaf eind november allerlei kerstmarkten en winter fairs zijn! En dat is minstens zo leuk als een festival!

In het pittoreske stadje Dun Laoghaire is er vanaf 20 november een Christmas Festival. Rondom het Maritime Museum is er een leuke kerstmarkt met allerhande activiteiten!

In het dorpje Westport, aan de westkust, vind je het prachtige Westport House. Dit statige landhuis is vanaf 28 november het toneel van ‘Winter Wonderland at Westport House’. Dit is wel vooral leuk voor kinderen maar laat je eens verrassen door het fijne sfeertje van Winter Wonderland!

In het CHQ-gebouw in Dublin, vlak achter het grote Connolly-station, wordt vanaf 26 november de ‘I BELIEVE’-kerstmarkt gehouden. Alleen al de enorme kerstboom is een blik waard! Er is zelfs een heuse après-skitent gerealiseerd voor een echt wintergevoel!

In de theaters draait er niet heel veel bijzonders in de maand november, dus spaar dat geld liever uit voor een pint Guinness in een gezellige pub!

In het Glenveagh National Park in Donegal zal het nu ook wel prachtig zijn!
In het Glenveagh National Park in Donegal zal het nu ook wel prachtig zijn!

Najaarsseizoen
Omdat het weer in Ierland toch wat onvoorspelbaar is in het najaar, raden we je aan om vooral de Ierse steden te bezoeken. Dublin is natuurlijk een erg leuke stad, waar je wel een paar dagen door kunt brengen, maar ook Cork is zeker een bezoekje waard! We zijn niet heel erg enthousiast over Limerick, maar ook dit is een stad waar je je best wel even kunt vermaken. Je bent vanuit Limerick ook zo in Galway, wat wel een erg leuke stad is!

Killarney is dan wel geen stad, maar er is in dit toeristenplaatsje wel zoveel te doen, dat je je ook bij slecht weer goed kunt vermaken. Bezoek bijvoorbeeld eens Muckross House of ga voor een uitgebreide lunch naar Kate Kearney’s Cottage!

En ga je toch de natuur in, kleed je gewoon lekker warm aan en geniet van de prachtige beelden die een storm in Ierland oplevert!
Wees je er wel van bewust dat het vakantieseizoen nu ook echt voorbij is en dat sommige B&B’s gesloten zijn tijdens de wintermaanden! Ook zul je veel minder livemuziek in de pubs vinden dan tijdens de zomermaanden, maar het voordeel is wel dat je de prachtige natuur voor jezelf hebt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *